Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/04/2017
Προετοιμάζονται τα σωματεία για τη Πρωτομαγιά

Με δύο συγκεντρώσεις θα τιμηθεί, όπως φαίνεται, και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στον Πειραιά.

Ήδη, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και μια σειρά από πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους.

Σε αυτή αναμένεται να πάρει μέρος και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, του οποίου η διοίκηση αναμένεται να πάρει την οριστική απόφαση, δεδομένου ότι η πλειοψηφία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, οι ναυτεργατικές ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων», ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ) καλούν, τη Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 10.30 το πρωί, σε οργανωτική σύσκεψη ναυτεργατών στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

Τα παραπάνω σωματεία έχουν θέσει το διεκδικητικό πλαίσιο για τους ναυτεργάτες, στο οποίο κυριαρχεί η κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και η επαναφορά των ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 21/4 στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 Πειραιάς) άλλη σύσκεψη από τρία πρωτοβάθμια σωματεία (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν- ΠΕΝΕΝ-, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Σωματείο Οδηγών- Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά) και μια Ομοσπονδία (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ε.Ν), των οποίων η πλειοψηφία των διοικήσεων πρόσκειται σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ.

Στόχος της σύσκεψης, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι «να γίνει μια πλατιά συζήτηση»  και να εξετασθεί «από όλες τις δυνάμεις που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό, η δημιουργία ενός αγωνιστικού και συντονιστικού κέντρου δράσης – διεκδίκησης αλλά και αλληλεγγύης στον Πειραιά».

«Είναι προφανές ότι η στόχευση της αγωνιστικής μας δράσης θα πρέπει να αφορά το σύνολο των κοινωνικών, εργατικών λαϊκών και τοπικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να συνδεθούν με μια ριζοσπαστική διέξοδο για την χώρα και τον λαό», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Σωματείων,
Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί όλα τα Σωματεία της δύναμης του Ε.Κ. Πειραιά, Σύλλογοι του δημοσίου που εδρεύουν στην Α΄ και Β΄ περιφέρεια Πειραιά στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΥΕΝ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για εξωστρέφεια από το ΒΕΠ
Πολλά προβλήματα έχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο
«Ο ναυπηγικός κλάδος στην εποχή του ΥΦΑ»
Ξεκίνησε επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή