Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/11/2017
Μοσχάτο:Οχι στα ηχοπετάσματα στο Προαστιακό

Την ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της τοποθέτησης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου επανέλαβε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου Δ. Σούτος και τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής (Γ. Δαμηλάκος, Γ. Σάββας, Α. Κρεμμύδας, Γ. Μελέτης, Π. Κυριαζίδης, Α. Καπλάνης) στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου στο Γραφείο του τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Διονέλη, καθώς και τριών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΡΓΟΣΕ.

Κατά τη συζήτηση εκ μέρους του Δήμου κατατέθηκαν εμπεριστατωμένα επιχειρήματα ενάντια στην τοποθέτηση αυτών των μεταλλικών ηχοπετασμάτων η οποία επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Λόγω του ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΡΓΟΣΕ και τα στελέχη που τον συνόδευαν τάχτηκαν υπέρ της συνέχισης του έργου, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος με έγγραφό του (ΑΠ.: 25943/7-11-17) ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μαζί με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου μας, προκειμένου να του τεθούν οι αντιρρήσεις για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων ηχοπετασμάτων και οι απόψεις του Δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με την τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων, δήλωσε τα εξής: «Ζητάμε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να συναντηθούμε προκειμένου να του εκθέσουμε τις αντιρρήσεις και τις απόψεις μας κατά της τοποθέτησης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στην περιοχή του Ταύρου. Από τις απαντήσεις του Υπουργού θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση μας, ως Δήμος, για το θέμα αυτό.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, όπως και για άλλα σημαντικά θέματα του Δήμου έχουμε πράξει, να προβούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Θέλω να πιστεύω πως η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα κατανοήσει το πρόβλημα που δημιουργεί η ΕΡΓΟΣΕ με τη στάση της. Υπενθυμίζουμε δε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου μας στο ΣτΕ εμμένοντας στις θέσεις μας για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού, κάτι που θεωρούμε ως το κύριο αίτημά μας».

«Τα παιδιά της χορωδίας» στο Μοσχάτο
Ξεφάντωσε το Μοσχάτο με το Καρνάβαλο
Μοσχάτο: Νέες μειώσεις δημοτικών τελών
Μοσχάτο: Σαββατοκύριακο σε ρυθμούς Απόκριας
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή