Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/03/2018
Προϋπολογισμός εκατομμυρίων € από τη ΠΝΟ!

Σε μια από τις πλουσιότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις αναδεικνύεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με προϋπολογισμό εσόδων για το 2018 συνολικού ύψους 4.248.000 €!

Αυτό αποκάλυψαν οι ναυτεργατικές ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» και ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), που καταψήφισαν τη Τρίτη 27/3 τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2018 σημειώνοντας ότι «αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες».

Όπως ανέφεραν τα τρία Σωματεία στην ανακοίνωσή τους στον προϋπολογισμό, που συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ:
•    «Προβλέπονται έσοδα 3.704.000 ευρώ από τα ελληνόκτητα ποντοπόρα με ξένη σημαία από τις συμβάσεις με τους εφοπλιστές που είναι έναντι αμοιβής από 5.000 – 8.000 δολ. για κάθε πλοίο,  χρήματα που μοιράζονται με την ITF - ETF (Διεθνή και ευρωπαϊκή ομοσπονδία μεταφορών)
•    » Επίσης προβλέπεται  το ποσό των 544.000 ευρώ από το χαράτσι που παρακρατείται από τους ναυτεργάτες στα πλοία με ελληνική σημαία ως εισφορά για την ΠΝΟ, συνολικά 4.248.000 ευρώ!»

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ανέφερε «προκλητικά ότι με αυτά τα χρήματα διατηρούνται σωματεία που είναι «σφραγίδες», για να παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, η δομή και λειτουργία που καθορίζει το καταστατικό της ΠΝΟ με εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

«Με την στάση τους ενισχύουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή, ο οποίος  δήλωσε για το πετσόκομμα των οργανικών συνθέσεων στην επιβατηγό ναυτιλία,  που έχει γίνει με νόμους (4150/2013 κά) και υπουργικές αποφάσεις, ότι «υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα, να ξανασυζητήσουμε μετά τον Αύγουστο που θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».
Εφοπλιστές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκουν την υποταγή των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα σχέδια του κεφαλαίου για καπιταλιστική ανάπτυξη με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του, πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων.  
Καλούμε τους ναυτεργάτες, στην προετοιμασία και ανάπτυξη  αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στην ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία στις 14/1
Τα 18 ακίνητα- φιλέτα που παίρνουν από το ΝΑΤ
Σχέδια Διαταγμάτων ξεσηκώνουν τους ναυτικούς
Αρχίζει ξανά το πρόγραμμα σίτισης στις ΑΕΝ
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή