Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/02/2018
Συνταξιούχοι ΝΑΤ: Αλαλούμ με τις συντάξεις!

Αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση για τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις ζητάει η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ- ΝΑΤ).

Ειδικότερα, η ΠΕΣ ΝΑΤ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου χαρακτηρίζει «δόλια» την κατάργηση των παλαιών αναλυτικών σημειωμάτων, που όπως σημειώνει είχε αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τις κρατήσεις και κυρίως τα ποσά που δικαιούνται.

Για αυτό η ΠΕΣ ΝΑΤ τονίζει:
«Απαίτηση των συνταξιούχων ναυτεργατών από το ΝΑΤ είναι να μας ενημερώνουν συστηματικά και σωστά με σημειώματα όπως γίνονταν παλαιοτέρα για τον υπολογισμό των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων, που η κατάργηση των ήταν δόλια και σαν τέτοια την καταγγείλαμε, επιβάλλεται να ξαναρχίσει προκειμένου να γνωρίζουμε τα πραγματικά παρακρατηθέντα».

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΕΣ ΝΑΤ προς τη διοίκηση του ΝΑΤ έχει ως εξής:

Το τελευταίο διάστημα συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις στα ΜΜΕ από παράγοντες που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην λεηλασία των συντάξεων μας, για παράνομες παρακρατήσεις, που η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων τις επέβαλε παραβιάζοντας νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει. Παρακρατήσεις που οφείλονται σε «λάθος» υπολογισμούς στην εφαρμογή των νόμων
Η διόρθωση των «λαθών» αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατηθέντων στους συνταξιούχους είναι πολίτικο θέμα και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχώρηση σε άμεσες  ενέργειες δίνοντας  εντολή στα ταμεία να προχωρήσουν στην αποδώσουν τα οφειλόμενα χωρίς να υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες η να συνωστίζονται στα ταμεία υποβάλλοντας αιτήσεις.
Επίσης επανερχόμενη σε προηγούμενη επιστολή μας με ημερομηνία 21/11/2017 και αρ, πρωτ. 189/17 ζητούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εάν παρακρατούνται από τους συνταξιούχους του ταμείου μας (ΝΑΤ) τα είκοσι (20) λεπτά για τον λογαριασμό τις κοινωνικής πολιτικής και αν ΝΑΙ που αποδίδονται. Οι δήθεν αναλυτικές καταστάσεις που δύνονται από το ΝΑΤ ή τα ΚΕΠ δεν καλύπτουν το πρόβλημα μια και δεν γίνεται λεπτομερή ανάλυση των κρατήσεων.
Απαίτηση των συνταξιούχων ναυτεργατών από το ΝΑΤ είναι να μας ενημερώνουν συστηματικά και σωστά με σημειώματα όπως γίνονταν παλαιοτέρα για τον υπολογισμό των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων, που η κατάργηση των ήταν δόλια και σαν τέτοια την καταγγείλαμε, επιβάλλεται να ξαναρχίσει προκειμένου να γνωρίζουμε τα πραγματικά παρακρατηθέντα.

«Δεμένα» τα πλοία τη Πρωτομαγιά
Ναυτικοί: Απεργία για Απόφαση- βόμβα του ΥΕΝ
Διάλογος Υπουργείου- ΠΝΟ πριν την 24ωρη απεργία
«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία στις 12/1
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή