Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/02/2018
ΠΕΜΕΝ: Ιδού οι ελλείψεις σε 3 Ακαδημίες Ε.Ν

Περιοδείες στις ΑΕΝ Μακεδονίας, Χίου, Κρήτης, πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν (ΠΕΜΕΝ), αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ναυτικής εκπαίδευσης.

«Η κατάσταση σε αυτές τις σχολές και συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, σηματοδοτεί την διαχρονική υποβάθμιση με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή. Οξυμμένα προβλήματα σε στέγαση, σίτιση ακόμα και στο φοιτητικό πάσο, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται με πρόσθετα οικονομικά βάρη οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες των σπουδαστών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

•  ΑΕΝ/Μακεδονίας σε σύνολο 50 καθηγητών οι 10 είναι μόνιμοι, δεν υπάρχει σίτιση, η φοιτητική εστία παραμένει εγκαταλειμμένη με ζημιές από τους σεισμούς, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.
•  ΑΕΝ/Χίου σε σύνολο 21 καθηγητών οι 6 είναι μόνιμοι, δεν υπάρχει σίτιση, ενώ λειτουργούν τμήματα με 41 σπουδαστές.
•  ΑΕΝ/Κρήτης σε σύνολο 26 καθηγητών οι 6 μόνιμοι, συνεχίζεται η έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση και σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη σίτιση  εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι στην ασφάλεια των σπουδαστών που διαμένουν στην εστία και αναγκάζονται να κάνουν χρήση ηλεκτρικών συσκευών. Παραμένει το χρόνιο πρόβλημα των διαρροών της κτηριακής υποδομής υπονομεύοντας το σκυρόδεμα και τον οπλισμό του, γι’ αυτό υπάρχουν αίθουσες κλειστές, με αποτέλεσμα να λειτουργούν τμήματα με 35 σπουδαστές. Για το εργαστηριακό μάθημα του Simulator δεν υπάρχει καμία υποδομή.

«Η διαρκής υποβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες, με τις αδιαφανείς διαδικασίες στη χρήση κονδυλίων (στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003, ΕΣΠΑ κά), στρώνει το έδαφος και αναπτύσσονται τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης», καταλήγει η ΠΕΜΕΝ.

«Δεμένα» τα πλοία τη Πρωτομαγιά
Κανονικά φεύγουν τα πλοία. Προσωρινή ανακωχή!
Σε μετωπική σύγκρουση ναυτικοί- Υπουργείο
Προετοιμάζεται η απεργία των ναυτικών στις 18/4
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή