Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/01/2018
Διάλογος Υπουργείου- ΠΝΟ πριν την 24ωρη απεργία

Στο «τραπέζι» μπήκαν, για μια ακόμα φορά, την Πέμπτη, τα θέματα των ναυτεργατών ενώ την Παρασκευή 12/1 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Πετρόπουλο ενώ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας  Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, εκτεταμένα, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των ναυτικών. Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις που ετέθησαν. Έγινε κοινώς αποδεκτό ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ναυτεργατικά θέματα, όπως η σύνθεση των πληρωμάτων, θέμα για το οποίο η ΠΝΟ έκανε συγκεκριμένες αναφορές.

Συζητήθηκαν και άλλα ναυτεργατικής φύσεως θέματα, όπως το ωράριο εργασίας, ο προσδιορισμός της θερινής περιόδου και η απλήρωτη εργασία.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε κοινή συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους των εργοδοτών, ενώ δεσμεύτηκε να βελτιώσει με τον κατάλληλο τρόπο τα ναυτεργατικά ζητήματα που τελούν υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Επανεκλέχθηκε ο Γιάννης Χαλάς ως ΓΓ της ΠΝΟ
Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ- Φεύγουν τα πλοία
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΝΟ το Σάββατο
Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει αύξηση φόρου ναυτικών
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή