Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/01/2018
«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία στις 12/1

«Δεμένα» θα μείνουν, τη Παρασκευή 12/1, τα πλοία μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορά τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.

Ήδη, οι ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων», ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ) έχουν καλέσει με ανακοίνωσή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη πλατεία Καραϊσκάκη.

Απεργιακή προσυγκέντρωση θα γίνει από τα παραπάνω σωματεία στις 6 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Παίρνουμε στα χέρια μας την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 12 Γενάρη, να σημάνει γενικός συναγερμός σε κάθε πλοίο, παντού, να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της 3η αξιολόγησης, που στο στόχαστρο  είναι να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία», αναφέρεται σε ανακοίνωση των παραπάνω ενώσεων, στην οποία σημειώνεται ακόμα ότι:
«Το «μεταμνημονιακό μέλλον» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιλαμβάνει την συνέχιση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων με κύριο χαρακτηριστικό μισθοί, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα στα τάρταρα. Περιλαμβάνει την ένταση της καταστολής που επιβεβαιώνεται με την πρόσφατη τροπολογία να ποινικοποιείται η δράση όσοι διαμαρτύρονται στους πλειστηριασμούς των κατοικιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Καμιά υποταγή στη «δίκαιη ανάπτυξη», οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εφοπλιστές συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές στην κερδοφορία και τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Τα αμύθητα κέρδη τους είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, προκάλεσαν και τα ελλείμματα του ΝΑΤ. Δεν διστάζουν να απαιτούν τη συντριβή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ συνεχίζεται το αίσχος από την εφαρμογή του ν.4387/2016 να μην καταβάλλονται κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές συντάξεις».Κανονικά φεύγουν τα πλοία. Προσωρινή ανακωχή!
Σε μετωπική σύγκρουση ναυτικοί- Υπουργείο
«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία στις 14/1
«Δεμένα» έμειναν τα πλοία στα λιμάνια
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή