Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/02/2018
Να επανέλθει ΤΩΡΑ το απαγορευτικό λόγω καιρού!

Σοκάρουν οι εικόνες, που δημοσιεύονται, τις τελευταίες ώρες, στο διαδίκτυο και αποτυπώνουν το εφιαλτικό ταξίδι πολλών επιβατών του επιβατηγού «Κνωσσός Palace», μέσα σε σφοδρή κακοκαιρία, το βράδυ του Σαββάτου.

Περιγραφές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε σε πολλά site. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Cretapost.gr, το candiadoc.gr, το iefimerida κ.α..

Η πηγή του προβλήματος παραμένει μια: Η «ελαστικοποίηση» του «απαγορευτικού» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς η αναβολή του δρομολογίου αποφασίζεται, τελικά, από την εταιρεία!
Το απαγορευτικό- λάστιχο, στην ουσία η κατάργηση του μέτρου, έγινε, το 2005, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας κατόπιν πιεστικού αιτήματος των ακτοπλοϊκών εταιρειών και συνεχίζεται να εφαρμόζεται μέχρι σήμερα!

Είναι το μοναδικό θέμα για το οποίο φαίνεται να υπάρχει διακομματική συναίνεση απ’ όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, σε όλο το πολιτικό φάσμα και από ορισμένα- κατά τ’ άλλα… λαλίστατα- εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Το Pireas2day.gr έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει το θέμα αλλά κανένα κόμμα δεν το θέτει στην ατζέντα του για να ζητήσει, επιτέλους, λύση, με επαναφορά του πλήρους «απαγορευτικού» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά από αλλεπάλληλες εικόνες πλοίων να διακινδυνεύουν να «δέσουν» σε κάποιο λιμάνι, που πολλοί σπεύδουν να θαυμάσουν αντί να προβληματιστούν, ήρθαν τα σοβαρότερα να ηχήσουν προειδοποιητικά:
•    Πριν από λίγες ημέρες στη διάρκεια μιας τέτοιας προσπάθειας του επιβατηγού «Νήσος Μύκονος» έσπασε ένας κάβος και τσάκισε τα πόδια ενός ναύτη. (για να διαβάσετε την ανάρτηση του Pireas2day πατήστε εδώ)
•    Η «ισοπέδωση» των χώρων του Κνωσσός Palace στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας, ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό επιβάτη ή μέλους του πληρώματος.

Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ντροπή; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, όπως έγινε με το ναυάγιο του «Ηράκλειο», για να ευαισθητοποιηθούν κυβέρνηση και κόμματα και να επανέλθει το «απαγορευτικό» λόγω καιρού;

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι το «απαγορευτικό» καθιερώθηκε ακριβώς μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του «Ηράκλειο», που ταξίδευε μέσα σε σφοδρή κακοκαιρία.

Η «έξυπνη» τεχνολογία στα Ποσειδώνια 2018
Πασχαλινό «δώρο» για εκπαιδευτικούς στα πλοία
Πάνω από 1.850 εταιρείες στα Ποσειδώνια 2018
Νέες ταλαιπωρίες επιβατών πλοίων λόγω καιρού
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή