Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/01/2018
Επανεξετάζονται οι οργανικές θέσεις του Λιμενικού

Ομάδα εργασίας υπό τον Β’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ Παναγιώτη Παρασκευά συγκρότησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη μελέτη ανακατανομής – εξορθολογισμού των οργανικών θέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ και σε υπηρεσίες εκτός ΥΝΑΝΠ.

Η Ομάδα Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν δύο ακόμα στελέχη του Λιμενικού από τη Διεύθυνση Προσωπικού θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της και να υποβάλει τις προτάσεις της στην ιεραρχία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. έως την 15-02-2018.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ) σε ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία για συγκρότηση ομάδας εργασίας, η όποια όμως «θα πρέπει να συμπεριλάβει στη μελέτη – εισήγηση της το σύνολο των ζητημάτων που προέκυψαν από την μείωση των οργανικών θέσεων».

Ειδικότερα, η ΠΟΕΠΛΣ υπογραμμίζει τα παρακάτω:
«1. Η μνημονιακή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης για κάθετη μείωση των οργανικών θέσεων όλων των Υπηρεσιών του Δημόσιου συμπεριλαμβανομένων και των ΕΔ και ΣΑ είχε ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 20% των οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ από 10.250 σε 8000.
2. Η ανωτέρω απόφαση για να στηριχτεί εφευρέθηκε η συνένωση δυνάμεων (Λιμενικός Καλλικράτης ) και η αναδιάταξη των επιχειρησιακών μέσων με υποτιθέμενο σκοπό την καλύτερη αποτελεσματικότητα τους σε αντιδιαστολή με τις υπηρεσιακές ανάγκες εν μέσω έξαρσης του μεταναστευτικού.
3. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε με το Π.Δ 103/2014 για τον οργανισμό του Υ.Ν.Α και τις οργανικές συνθέσεις ,των Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ (κανονισμός 79/2014) και των περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (κανονισμός 78/2014).

Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποδείχθηκαν , αναποτελεσματικές και επιζήμιες για την ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και δυσβάσταχτες για την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών του Σώματος, που καλούνται να ανακυκλώνονται, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα τεράστια κενά της πραγματικής οργανικής δύναμης και όχι αυτής που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές πολιτικές».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία ζητάει να συμμετάσχουν εκπρόσωποί της στην Ομάδα Εργασίας, «ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με τα σημερινά οδυνηρά αποτελέσματα με θύματα τον οργανισμό και τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ»

Η «έξυπνη» τεχνολογία στα Ποσειδώνια 2018
Να επανέλθει ΤΩΡΑ το απαγορευτικό λόγω καιρού!
Σχέδια- τορπίλη για τη ναυτική εργασία στο ΥΝΑ
«Πώς θα γίνει η Ελλάδα κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης»
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή