Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/12/2017
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για προσφυγόπουλα

Παιδιά ηλικίας  5 – 12 ετών που φιλοξενούνται στις δομές του Σκαραμαγκά και του Σχιστού κάλεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην παιδική γιορτή ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ πρωτοχρονιάτικα τραγούδια έπαιξε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η γιορτή άρχισε με ένα ελληνικό τραγούδι που είπαν τα προσφυγόπουλα. Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν από την ειδική παράσταση που έδωσε ταχυδακτυλουργός, ο οποίος τα κάλεσε να συμμετάσχουν στα μαγικά του παιχνίδια. Ο κ. Κουρουμπλής, οι Γενικοί Γραμματείς  κκ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός, Χρήστος Λαμπρίδης και  Ιωάννης Γιαννέλης -  Θεοδοσιάδης , ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ Παναγιώτης Παρασκευάς μοίρασαν δώρα στα προσφυγόπουλα.

Ο κ Κουρουμπλής, προσφωνώντας τα παιδιά, δήλωσε ότι και η δική του μητέρα ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας το 1922, σε ηλικία επτά ετών και συνέχισε:

«Ο Ελληνικός Λαός που έχει ζήσει πολλές φορές την προσφυγιά δείχνει αισθήματα αγάπης, πάντα, σε όλους τους ανθρώπους που ζούνε στην προσφυγιά και βεβαίως στα μικρά παιδιά που ζουν στην προσφυγιά. Όμως η ζωή έχει αποδείξει πως ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει πολλά όταν προσπαθεί, όταν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Γρήγορα και εσείς θα βρεθείτε σε έναν τέτοιο δρόμο μέσα από το σχολείο και τα γράμματα που μαθαίνετε. Οι πόλεμοι, δυστυχώς, είναι ότι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο γι’ αυτό πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη.
Εμείς εδώ, στην Ελλάδα, είμαστε άνθρωποι που θα είμαστε δίπλα σας πάντα. Σήμερα σας καλέσαμε εδώ να κάνουμε όλοι μαζί μια γιορτή για το νέο χρόνο. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι πρέπει στο νέο χρόνο να καταβάλετε την μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορείτε για να έχετε καλή πρόοδο στο σχολείο που πηγαίνετε. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά υπάρχει και η δύναμη της ψυχής και της θέλησης που έχει ο άνθρωπος να κερδίζει τις δυσκολίες. Και θέλω να σας πω, αγαπητά μου παιδιά, ότι εκεί ο άνθρωπος γίνεται πιο δυνατός, όταν πραγματικά προσπαθεί και κερδίζει τις δυσκολίες. Όταν ο άνθρωπος θέλει μπορεί να κερδίσει όποια δυσκολία υπάρχει μπροστά του.
Η ομορφιά λοιπόν αγαπητά μου παιδιά στη ζωή είναι να κερδίζουμε τις δυσκολίες και είμαι βέβαιος ότι όλοι εσείς θα κερδίσετε αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά σας. Θέλω και εκφράζω όλους όσους είναι εδώ σήμερα από το Υπουργείο, να σας διαβεβαιώσουμε ότι και σας αγαπάμε και θα είμαστε δίπλα σας, όσο καιρό θα είστε στην Ελλάδα. Αγαπητά μου παιδιά εύχομαι ο επόμενος χρόνος να είναι χρόνος με λιγότερα προβλήματα για όλους τους ανθρώπους και βεβαίως και για εσάς, για τους γονείς σας, για τις οικογένειες σας. Χρόνια πολλά και καλά.»


Επανεξετάζονται οι οργανικές θέσεις του Λιμενικού
Σχέδια- τορπίλη για τη ναυτική εργασία στο ΥΝΑ
Διχασμένοι οι πολιτικοί υπάλληλοι για τη ΔΑΛ
Πλώρη... για ναυτιλιακά ομόλογα βάζει το ΥΕΝ!
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή