Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2017
Τι αλλάζει με τη μετάταξη από τον ΟΛΠ

Στο «τραπέζι» μπήκε το θέμα των μετατάξεων εργαζομένων από τον ΟΛΠ μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Οργανισμού και συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ ζήτησε να προχωρήσει το πρόγραμμα μετατάξεων, που προβλέφθηκε με το νόμο 4404/2016, σημειώνοντας ότι έχει καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση αλλά εξέφρασε την επιφύλαξη, κατά πόσο οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα αλλάξουν τα μισθολογικά τους κλιμάκια, στο μέτρο που θα προσαρμοστούν στα κλιμάκια αμοιβών που προβλέπονται για τον Δημόσιο Τομέα.

Από τη πλευρά τους οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι αυτό είναι θέμα επιλογής του κάθε υπαλλήλου και υπογράμμισαν ότι το θέμα των μετατάξεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αποτελεί μέρος συναινετικού πακέτου διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων, που θεσμοθετήθηκε εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και η υλοποίησή του αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να ζητήσει συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του θέματος.


Ένας πρώτος «διάλογος» για τις Αρχές Λιμένων
Οι "κρυφές" διατάξεις του σχεδίου νόμου του ΥΝΑ
Προς "διαθεσιμότητα" 12 υπάλληλοι του ΥΝΑ
Καταγγελία ΠΕΑΛΣ για την ανασύσταση του ΥΕΝ
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή