Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/05/2017
Διυπουργική Επιτροπή για τη Ναυτιλία

Τη σύσταση διυπουργικής ομάδας εργασίας για θέματα της Ναυτιλίας αποφάσισε το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), που συνεδρίασε την Τρίτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η ομάδα εργασίας θα παραδώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα στοχεύει:
    Στην προσέλκυση εμπορικών πλοίων στην ελληνική σημαία και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων
    Στην αύξηση των ελληνικών πληρωμάτων
    Στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης
    Στη μετατροπή του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

Ο Π.Κουρουμπλής ανέφερε στην εισήγηση του, η οποία εγκρίθηκε από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση της ποντοπόρου ναυτιλίας και η στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλίσει ένα συνεκτικό και σταθερό πλαίσιο το οποίο θα διατηρήσει και θα αυξήσει την ναυτιλιακή και παρά-ναυτιλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα με θετική επίδραση στην απασχόληση, στα φορολογικά έσοδα και στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα.

Όπως εξήγησε για το σκοπό αυτό το αρμόδιο υπουργείο συμβάλλει ουσιαστικά στην τεχνική και πολιτική διαβούλευση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τις αιτιάσεις που εκκρεμούν σε συνάρτηση με το εγχώριο καθεστώς υποστήριξης της ναυτιλίας. Παράλληλα πρόθεση της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός, είναι η ενίσχυση της Ναυτικής Εκπαίδευσης με στόχο την προσέλκυση νέων στα ναυτικά επαγγέλματα και την κάλυψη ενός σημαντικού μεριδίου της μελλοντικής παγκόσμιας ζήτησης από Έλληνες κυβερνήτες, μηχανικούς και τεχνικούς. Στο πλαίσιο αυτό αρμόδια επιτροπή ήδη επεξεργάζεται δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη συνεχή αναμόρφωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων προγραμμάτων σπουδών, την προσθήκη νέων ειδικοτήτων και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.  
Η «έξυπνη» τεχνολογία στα Ποσειδώνια 2018
Πασχαλινό «δώρο» για εκπαιδευτικούς στα πλοία
Αθλητικές εκδηλώσεις στα Ποσειδώνια 2018
Νέος γεν. γραμματέας του ΥΕΝ ο κ. Δ. Τεμπονέρας
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή