Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/04/2017
ΥΝΑ: Σημαντικές λιμενικές εκτάσεις στους Δήμους

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που είναι αναγκαία ώστε να αποδοθεί στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η έκταση των περίπου 86.000 τετραγωνικών μέτρων της λιμενικής ζώνης του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη για να προσθέσει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με τους παραλιμάνιους Δήμους, ώστε να τους αποδοθούν οι περιοχές που έχουν εξαιρεθεί από τη παραχώρηση του ΟΛΠ και αξιοποιηθούν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός τη Μ. Τετάρτη είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τους δημάρχους Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου, ώστε να προσδιοριστούν ακριβώς οι εκτάσεις που θέλουν οι Δήμοι και θα παραχωρηθούν με νομοθετική ρύθμιση.

«Η πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι δεδομένη και κατηγορηματική. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, γιατί αυτό είναι μια δεδομένη απόφαση που δεν έχει γυρισμό και που θα δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ακόμα ότι στην Ηγουμενίτσα παραχωρήθηκαν 365 στρέμματα Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενική δραστηριότητα και το ίδιο θα γίνει και στους Δήμους Πειραιά, Περάματος και Σαλαμίνας.

«Είμαστε διατεθειμένοι, όπου μπορούμε, με οποιονδήποτε τρόπο, σαν Υπουργείο, να στηρίξουμε αυτή την περιοχή, γιατί πραγματικά είναι μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ και από την ανεργία και από την κρίση», δήλωσε στη Βουλή ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε: «Είμαστε πολύ κοντά σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που ίσως, σιγά - σιγά, δώσουν μια ελπίδα στην ευρύτερη περιοχή σε ό, τι αφορά τα ζητήματα της ανεργίας και στην αναζωογόνηση της περίφημης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η οποία για πολλούς και διάφορους λόγους, βρέθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα».

Ο υπουργός ναυτιλίας στο Σικάγο
Παιδική ζωγραφική για την ασφάλεια στη θάλασσα
Στους Δήμους περνάνε χώροι του λιμανιού
Ρότα υποβάθμισης της Ναυτιλίας μπήκε στη Μάλτα
Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα επενδύσεων στον Πειραιά. Ποιά η γνώμη σας;
Θα δώσουν νέα ώθηση στη πόλη & θέσεις εργασίας
Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα
Δεν θα βοηθήσουν και πολύ την πόλη
Η πόλη χρειάζεται άλλα πράγματα για να πάει μπροστά
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή