Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/07/2012
Υιοθέτησαν το πάρκο Τερψιθέας

Ο Σύλλογος Φίλων Κήπων Τερψιθέας και Περιβάλλοντος Πειραιά, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών υιοθέτησαν το πάρκο της Τερψιθέας και ανέλαβαν την φροντίδα του.

Από τον Σεπτέμβτιο, δε, ξεκινούν σειρά δράσεων με εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να μην επιτρέψει την τσιμεντοποίηση.

Παράλληλα, οι Φίλοι των Κήπων, απέστειλλαν ευχαριστήρια επιστολή προς τους Οικολόγους Πράσινους για τη στήριξη του αγώνα τους.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Σας ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και την  στήριξη στον αγώνα μας. Η άμεση απάντηση του Δημάρχου και το περιεχόμενό της αποδεικνύει την ορθότητα των απόψεών σας.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι θα είμαστε μαζί στην προσπάθειασωτηρίας των ιστορικών κήπων της Τερψιθέας ,του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης ,που απειλούνται ξανά με καταστροφή. Δυστυχώς πλέον υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα,σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο που απειλείται  άμεσα από  την παντοδύναμη συμμαχία των συμφερόντων .

Ήδη σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών για την υπεράσπιση των ελευθέρων χώρων, υιοθετήσαμε το πάρκο που απειλείται,το οποίο σκόπιμα έχει εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί και φροντίζουμε για την επιβίωση του, ιδιαίτερα την περίοδο  αυτή που έχει ανάγκη ποτίσματος. Αρχές Σεπτέμβρη ξεκινάμε εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε όλο το χρόνο  και σε άλλους χώρους. Σας περιμένουμε με τις ιδέες και την δημιουργική σας παρουσία να συμμετέχετε στις ομάδες που θα δημιουργήσουμε και να στηρίξετε τις
εκδηλώσεις μας».

Attica: Παρακολουθεί τις εκπομπές CO2 στα πλοία
Λιμάνια, Θαλάσσιες μεταφορές & νησιωτικότητα
ΙΜΟ: (καθυστερημένα) μέτρα για το περιβάλλον
Ημερίδα για το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή