Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/12/2017
Νέες θαλάσσιες ρυπάνσεις σε Πέραμα & Σαλαμίνα

Νέες ρυπάνσεις, από άγνωστη πηγή, «τραυμάτισαν», τις τελευταίες μέρες, το θαλάσσιο περιβάλλον, στο στενό Περάματος- Σαλαμίνας.

Η αρχή έγινε, την Πέμπτη 30/11, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρύπανσης από πετρελαιοειδή στη θάλασσα μπροστά από τέσσερα ναυπηγεία, στο Πέραμα.

Αμέσως στελέχη του Λιμεναρχείου μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν διάσπαρτες κηλίδες από πετρελαιοειδή ανακατεμένα με σκουπίδια, έκτασης ενός- δύο τετραγωνικών μέτρων η κάθε μια, που συνολικά καταλάμβαναν έκταση περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής «η ρύπανση καταπολεμήθηκε με επιτυχία από ιδιωτικά μέσα».

Ωστόσο, την Παρασκευή εντοπίστηκαν και πάλι σε κοντινή απόσταση, στο λιμανάκι του «Αρμού», διάσπαρτες κηλίδες από βαρέα πετρελαιοειδή συνολικής έκτασης 20 τετραγωνικών μέτρων και από πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής συνολικής έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης, μπροστά από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της «ΕΤΕΚΑ» διαπιστώθηκε η ύπαρξη πετρελαιοειδών έκτασης περίπου τριών τετραγωνικών μέτρων.

Το Σάββατο εντοπίστηκε ρύπανση στην απέναντι πλευρά, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού ναυπηγείου.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για την ίδια ρύπανση που προκλήθηκε στο Πέραμα και λόγω των ανέμων μεταφέρθηκε απέναντι ή εάν προκλήθηκε από άλλο ρυπαντή.

Σε αυτή τη περίπτωση πάντως η ρύπανση κάλυπτε έκταση 30 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείτο από ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής. Καταπολεμήθηκε με χρήση απορροφητικών υλικών από το ναυπηγείο.

Προανάκριση για να βρεθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές διενεργεί το Λιμεναρχείο.

Πειραιάς: Ζητούμενο η μείωση ρύπων από πλοία
Επιχείρηση- σκούπα στη Φρεαττύδα
Λιμάνια, Θαλάσσιες μεταφορές & νησιωτικότητα
Πειραιάς: Δράσεις για τη διαχείριση αποβλήτων
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή