Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/05/2017
Αποκαταστάθηκε χωματερή στα Κύθηρα

Μετά από καθυστερήσεις που οφείλονταν κυρίως σε διαδικαστικά θέματα, το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Κυθήρων, Δημοτικής Ενότητας Αντικυθήρων και η κατασκευή και λειτουργία χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα και μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα, συνολικού προϋπολογισμού 2.989.325,00 Ευρώ ξεκίνησε σήμερα!

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (ΠΔΕ) .

Το  συνολικό έργο «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων –Αντικυθήρων»  προϋπολογισμού 4.549.275,29  θα λύσει το  συνολικά το μακροχρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα καθώς συμπεριλαμβάνει και τα υποστηρικτικά έργα για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών όπως είναι η προμήθεια μονάδας κομποστοποίησης δυναμικότητας 720 τόνων/ετησιως και βοηθητικού εξοπλισμού, η προμήθεια εξοπλισμού συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς απορριμμάτων και η προμήθεια οχήματος συμπίεσης και προώθησης απορριμμάτων. Ενώ παράλληλα ενισχύει δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και την οικιακή κομποστοποιήση.  

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας και με άλλες δράσεις και παρεμβάσεις θα λύσει οριστικά το πρόβλημα στα απομακρυσμένα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

Ολοκληρώθηκε η χωματερή (ΧΑΔΑ) των Αντικυθήρων
Παρέμβαση Ν. Χουντή για το «Αγία Ζώνη ΙΙ»
«Αγία Ζώνη ΙΙ»: Μεγάλη ρύπανση στη Σαλαμίνα
Τήλος: Διάκριση για την «ενεργειακή επανάσταση»
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή