Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/05/2017
Εθελοντές καθαρίζουν τη Φρεαττύδα

Στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 10:00, διοργανώνεται δράση στην παραλία της Φρεαττύδας.

Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS  και του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι της UNEP MAP, αθλητικές ακαδημίες και σύλλογοι της πόλης,  ενώ θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center.  

Για την ασφαλή υλοποίηση της δράσης θα συνδράμει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Πειραιά. Για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ όλοι οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών επιστημονικών δεδομένων, μέσα από την καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου της ακτής στα ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων που θα τους διανεμηθούν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Με τη συγκεκριμένη δράση προσδοκούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Πιστεύω ότι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να δίνουν κίνητρα σε μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις για την προστασία του  περιβάλλοντος. Καλώ τους δημότες να έρθουν την Κυριακή 7 Μαΐου στη Φρεαττύδα και να ζήσουν την εμπειρία του εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια ουσιαστική περιβαλλοντική δράση».

H Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, κα Πατρίτσια Γούργουρα δήλωσε σχετικά: « Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Δήμος Πειραιά δείχνει σταθερά την υποστήριξή του σε δράσεις με προστιθέμενη περιβαλλοντική και κοινωνική αξία. Ο εθελοντισμός και η προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου είναι δείγματα πολιτισμού. Επιδίωξή μας είναι, η αγαστή συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι να συνεχιστεί και να δουλέψουμε από κοινού, ώστε ο Δήμος Πειραιά, ένας Δήμος με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία, να αποτελέσει περιβαλλοντικό πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές».

Νίκαια- Ρέντης & περιβαλλοντική εκστρατεία
Οι γειτονιές μυρίζουν γιασεμί σε Νίκαια- Ρέντη
Δενδροφύτευση στη πλατεία Τερψιθέας
Περιβαλλοντική εξόρμηση στον Δήμο Νίκαιας- Ρέντη
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή