Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/02/2017
ΠΕΑΛΣ: Όχι εισαγωγή στο ΛΣ μέσω Πανελληνίων

Αντίθετη στη εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων εμφανίζεται η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ)!

Συγκεκριμένα, με αφορμή αναφορές του υπουργού Παιδείας Κ. Γιαβρόγλου στη Βουλή για σταδιακή αποσύνδεση των πανελληνίων εξετάσεων από την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ΠΕΑΛΣ ζητάει να απαλειφθεί η διάταξη, που προωθεί σε νομοσχέδιο το Υπουργείο Ναυτιλίας για εισαγωγή στο Λιμενικό μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Βέβαια, ο κ. Γιαβρόγλου στη τοποθέτησή του συνδύασε την αποσύνδεση των Πανελληνίων από την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με την «ύπαρξη ενός εθνικού σχεδίου αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού», για να συμπληρώσει ότι γι’ αυτό απαιτείται «ορίζοντας τριετίας».

Ωστόσο, η ΠΕΑΛΣ ειδικά για το θέμα της εισαγωγής αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα ζητάει να υπάρξουν «άλλες επιλογές, το ίδιο αξιόπιστες με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα διασφαλίζουν αφενός την αξιοκρατία και αφετέρου θα λαμβάνουν υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως εκείνη της προσθήκης στο Σώμα του εκάστοτε απαιτούμενου «γνωσιακού κεφαλαίου».

Σε αυτή την κατεύθυνση και ενώ η ΠΕΑΛΣ δεν δείχνει να επιθυμεί να θίξει τις παθογένειες των διάτρητων συστημάτων εισαγωγής, που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα, εκθέτοντας πρώτα απ’ όλα το ίδιο το Λιμενικό, προτείνει να θεσμοθετηθεί ένα διαφορετικό σύστημα επιλογής «όπως εκείνης του ΑΣΕΠ», δηλαδή, ούτε καν του ΑΣΕΠ…

Το επιχείρημα γνωστό. Διότι αυτό «προσφέρει την δυνατότητα αφενός άντλησης ανθρώπινου δυναμικού με πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, τους οποίους οι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει αδαπάνως για το Κράτος και αφετέρου επικέντρωσης σε ειδικότητες που το Σώμα χρειάζεται μέσω μιας κοινής εκπαίδευσης και μιας κοινής επετηρίδας. Παράλληλα έχουμε τονίσει την ανάγκη η επιπρόσθετη ακαδημαϊκή αλλά και στρατιωτική εκπαίδευσή τους που παρέχεται από την Σχολή ΣΝΔ σε κάθε περίπτωση να συνεχιστεί»

«Πέραν των προαναφερομένων, επισημαίνουμε ότι για εμάς πάνω απ’ όλα ζητούμενο είναι η επένδυση στη βασική εκπαίδευση αλλά και αργότερα η συνεχιζόμενη κατάρτιση του προσωπικού με συστηματική και μεθοδευμένη δουλειά σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση των τυχόν προσφερόμενων δυνατοτήτων και ευκαιριών.
Μόνο έτσι μπορεί να υλοποιηθεί το όραμα των Στελεχών του Λ.Σ –ΕΛ .ΑΚΤ. για βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε εθνικό (κεντρικό και τοπικό), ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, γεγονός που εξάλλου αποτελεί υποχρέωση υψηλής προτεραιότητας με πολλαπλά οφέλη για τα ίδια τα στελέχη, το Λιμενικό Σώμα και εν τέλει για το ελληνικό κράτος», καταλήγει η ΠΕΑΛΣ

Οργή Αξιωματικών Λ.Σ για Βασίλη Λεβέντη
Πλωτά Λιμενικού: Εξοντωτικές βάρδιες & ελλείψεις
Η ΠΕΑΛΣ & οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων
Ακαρπες οι συναντήσεις της ΠΕΑΛΣ με 3 κόμματα
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή