Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/02/2017
ΠΟΕΠΛΣ: «Επικίνδυνο το επάγγελμα του Λιμενικού»

Την αναγνώριση του επαγγέλματος των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα ως επικίνδυνο θα διεκδικήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ),

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η οποία αφού επεσήμανε ότι η διεκδίκηση θα τεθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ομοσπονδιών, σημείωσε πως θα υποβάλει σχετικό αίτημα τις προσεχείς ημέρες στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη ώστε το επάγγελμα να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο.

«Προκειμένου το αίτημά μας να αποκτήσει ουσία και να έχει αποτέλεσμα θα ζητήσουμε από τον Υπουργό μας να αναλάβει πρωτοβουλία και η πρότασή μας να κατατεθεί από την Κυβέρνηση ώστε να ακολουθήσει έκθεση του Γ.Λ.Κ για το οικονομικό κόστος που θα προκύψει.
Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου να αποτελέσει απλά και μόνο ένα τίτλο «τιμής» χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει η ΠΟΕΠΛΣ. Και προσθέτει:

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ πέραν του ότι δικαίωσαν τους αγώνες της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο 100% κατοχυρώνουν και το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και αυτές οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αποτελέσουν το βασικό όπλο μας ώστε οι μισθολογικές απολαβές των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή και στα άλλα Σ.Α. να είναι ανάλογες της προσφοράς τους.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με στεντόρεια φωνή θα διεκδικεί, θα αγωνίζεται και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι Ένστολοι να ανταμειφθούν εμπράκτως για όσα προσφέρουν στην ασφάλεια της χώρας και στην προστασία του πολίτη»

ΠΟΕΠΛΣ: 5 διατάξεις για το Λιμενικό σε νέο νόμο
Τα αιτήματα των Λιμενικών & οι απαντήσεις του ΥΕΝ
Εισαγωγή στο ΛΣ με Πανελλήνιες. Από πότε;
Ούριος... άνεμος για τρία θέματα των Λιμενικών
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή