Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2017
Πάρτι... με λαθραία ποτά μέσω Κορυδαλλού

Λαθραία οινοπνευματώδη ποτά έριχνε, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην αγορά εταιρεία, με έδρα στον Κορυδαλλό.

Η παράνομη δραστηριότητα αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενώ ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού.

Τελικά, συνελήφθησαν στον Κορυδαλλό τρεις Έλληνες, οι δύο ηλικίας 45 ετών και άλλος 55 ετών ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις, ένας 66χρονος και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας, ηλικίας 30 και 34 χρονών, αντίστοιχα.

Όπως έγινε από την Αστυνομία έπειτα από έλεγχο στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, με τη συμμετοχή κλιμακίων υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και της Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά, βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης στο χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, Βουλγαρικής προέλευσης.

Περαιτέρω, μετέβη στο χώρο εκπρόσωπος των εταιρειών των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος διαπίστωσε την πλαστότητα – παραποίηση των εμπορικών σημάτων των προϊόντων.

Κλιμάκιο επίσης ελεγκτών του Ι.Κ.Α. διενήργησε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν στην εταιρεία απασχολούντο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα, πάντα, με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν παράνομα φιάλες αλκοολούχων ποτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τρίτες Χώρες, από τις οποίες αποκολλούσαν τις ταινίες ασφαλείας και τις ετικέτες εισαγωγέων- διανομέων των αντίστοιχων χωρών και στη θέση αυτών επικολλούσαν πλαστές ετικέτες εισαγωγέων- διανομέων της Χώρας μας. Στη συνέχεια οι φιάλες αυτές διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού

Από τις έρευνες στην έδρα της εταιρείας καθώς και στην αποθήκη της στην Μαγούλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων ετικετών
•    Εξοπλισμός παρασκευής- μίξης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών
•    Χιλιάδες πλαστές ετικέτες
•    30 ρολά με αυτοκόλλητα
•    93 κούτες με ενδύματα, απομίμηση επώνυμων εταιρειών
•    Σημειώσεις πελατών και άλλα έγγραφα.
Επίσης στο χώρο βρέθηκε πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία τους εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα προσωρινής κράτησης.

ΒΙΝΤΕΟ: Εργαστήριο αναβολικών στο Ρέντη!
Ο Πειραιάς αγκάλιασε τη Κιβωτό του Κόσμου
Ο Πειραιάς στηρίζει τη Κιβωτό του Κόσμου
Στρώματα & παπλώματα για πρόσφυγες, φυλακές
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή