Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/11/2017
Ζητούνται μέτρα για το παραεμπόριο στο Πειραιά

Η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυριακή ήταν το βασικό θέμα συζήτησης σε συνάντηση που πραγματοποίησαν τη  Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς  Ν. Μανεσιώτης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή  Α. Παπαδεράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυριακή, όπου γίνεται μεγάλη διακίνηση προϊόντων λαθρεμπορίου, παράνομων καπνικών προϊόντων, απομιμητικών προϊόντων, αλλά και επικίνδυνων τροφίμων, φαινόμενο που παρά τις φιλότιμες αποσπασματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας, αντί να περιορίζεται, συνεχώς αυξάνεται.

Συζητήθηκε η κατά το δυνατόν απλοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε λιγότερα ελεγκτικά όργανα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία επτά διαφορετικών φορέων, γεγονός που καθιστά την διενέργεια ελέγχων εξαιρετικά δύσκολη και αναποτελεσματική.

Τελικά, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά όλων των εμπλεκομένων φορέων - Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αντιπεριφέρεια Πειραιά, Δήμος Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ΣΥΚΑΠ-, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες, που θα καταπολεμήσουν το νοσηρό φαινόμενο, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προσβάλλει στο έπακρο την εικόνα του Πειραιά, αλλά και της χώρας γενικότερα

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο κ. Χ. Νικόλσκι, Προϊστάμενος της Δ/νσης θεσμικών ρυθμίσεων & εποπτείας αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, η κ. Μ. Δαρζέντα τμηματάρχης του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Αντιπεριφέρειας Πειραιά, η κ. Δ. Πετράκου ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και ο κ. Β. Μαστρογιάννης, εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου.

Πάρτι... με λαθραία ποτά μέσω Κορυδαλλού
ΒΙΝΤΕΟ με τη δράση πορτοφολάδων στο Μετρό
Αγριο έγκλημα με θύμα 54χρονο στη Νίκαια
Νίκαια: Συνελήφθη 33χρονος για απάτες & ληστείες
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή