Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/10/2017
ΒΙΝΤΕΟ: Εργαστήριο αναβολικών στο Ρέντη!

Παράνομο παρασκευαστήριο αναβολικών και διεγερτικών φαρμάκων είχε στηθεί στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Το πλήρως εξοπλισμένο παρασκευαστήριο είχε δημιουργήσει, σε χώρο, στην οδό Αλαμάνας, ένα μεγάλο «κύκλωμα» παρασκευής και διακίνησης των παραπάνω σκευασμάτων, που εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Η έρευνα των αστυνομικών στο παράνομο παρασκευαστήριο αποκάλυψε εκτός από σκευάσματα και πρώτες ύλες, που εισάγονταν από Κίνα και Βουλγαρία, την ύπαρξη ενός ανεπτυγμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, με μεγάλες δυνατότητες, χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για την παρασκευή αναβολικών, έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών κ.α.Όπως έγινε γνωστό το «κύκλωμα» είχε άλλο ένα παρασκευαστήριο, στην οδό Σπ. Πάτση στο Βοτανικό και μια μεγάλη αποθήκη στα Γλυκά Νερά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1.800.000 χάπια αναβολικά και περίπου 90 χιλιάδες χάπια διεγερτικά τύπου Viagra.

Για να απομακρυνθούν τα περίπου 2 εκατομμύρια σκευάσματα που κατασχέθηκαν χρειάστηκαν, μάλιστα, οκτώ (!) φορτηγά. Η αξία τους ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ με τη ζημιά στο Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς από αυτήν και μόνο την παρτίδα να ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω σκευάσματα ήταν σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν πληρούνταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσής τους, ενώ με βάση την αξιολόγηση των υποδομών και τον όγκο των ανευρεθέντων προϊόντων, προκύπτει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλης δυνατότητας εγκληματικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι η «εταιρεία» διέθετε σε ειδικό χώρο τυπογραφείο για την κατασκευή των ετικετών των συσκευασιών αλλά και φορτηγά αυτοκίνητα για την διακίνηση των σκευασμάτων ενώ κατά διαστήματα χρησιμοποιούνταν και φορτηγά μεταφορικών εταιρειών.

Όπως διαπιστώθηκε τα προϊόντα τους εξάγονταν σε διάφορα κράτη, όπως Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Αγγλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ρουμανία, Μεξικό κ.α.

Για τις αποστολές των δεμάτων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας χρησιμοποιούσαν εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορικές και προκειμένου να μην είναι δυνατή η συσχέτισή τους με αυτές, δήλωναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας ή επωνυμίες ανύπαρκτων νομικών και φυσικών προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες ηλικίας από 23-63 ετών, καθώς και μία Ρωσίδα.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 36χρονος, ενώ βασικό μέλος φέρεται να είναι ένας 46χρονος bodybuilder.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

«Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2013, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο πυρήνες – υποομάδες. Ο πρώτος πυρήνας ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την στην κατ’ επάγγελμα διακίνηση και εμπορία των αναβολικών, τα οποία προμηθεύονταν από τον δεύτερο πυρήνα, ο οποίος είχε αναλάβει την παρασκευή και αποθήκευση των σκευασμάτων».

Το πρωί της Τρίτης 17/10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα παρασκευαστήρια, στην αποθήκη και στο τυπογραφείο της οργάνωσης, όπου κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και στοιχεία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 344.000 € και 101 χρυσές λίρες, 40 λίρες Αγγλίας και 153 λέϊ Ρουμανίας, πιστόλια, σφαίρες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.ΒΙΝΤΕΟ με τη δράση πορτοφολάδων στο Μετρό
«Ναός του έρωτα» σε club στο Πειραιά
Απίστευτο τροχαίο με λεωφορείο στον Πειραιά
ΕΛ.ΑΣ: Πως να αποφύγεται τις τηλεφωνικές απάτες
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή