Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/08/2017
Νίκαια: Συνελήφθη 33χρονος για απάτες & ληστείες

Εάν τα θύματά τους δεν «τσίμπαγαν» με τα… κόλπα τους, προχωρούσαν στη ληστεία με χρήση βίας!

Αυτή τη θρασύτατη «μέθοδο» φέρονται να εφάρμοζαν τρία άτομα, που η δράση τους σταμάτησε στη Νίκαια, με τη σύλληψη του ενός απ’ αυτούς ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Ο συλληφθείς είναι ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Άμεσης Δράσης ενώ κρατούσε… τσίλιες έξω από ένα σπίτι. Μέσα βρίσκονταν οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μια γυναίκα λέγοντας ότι ήταν συνεργάτες του λογιστή της και της ζήτησαν ένα χρηματικό ποσό.

Η γυναίκα, όμως, δεν μπορούσε να τους δώσει τα χρήματα και τότε οι δύο ληστές της απέσπασαν, με χρήση βίας, διάφορα κοσμήματα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας, οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματα τους στα σπίτια τους εμφανιζόμενοι σαν εφοριακοί, λογιστές ή λέγοντας ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Με αυτά τα προσχήματα ζητούσαν να πάρουν χρήματα από τα θύματά τους.

Όταν όμως γινόταν αντιληπτή η απάτη, δεν σταματούσαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις στην Νίκαια και στην Αργυρούπολη, στις οποίες οι παθόντες αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον δράστη των σε βάρος τους εγκλημάτων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Νέα σπείρα διακίνησης ναρκωτικών έπιασε η ΕΛΑΣ
Θα έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Πειραιά αυλή;
Επιθέσεις σε μετανάστες στο παζάρι του Πειραιά
Αγριο έγκλημα με θύμα 54χρονο στη Νίκαια
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή