Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/07/2017
Η Περιφέρεια Αττικής απαντάει στο Pireas2day.gr

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής σε δηλώσεις, που φιλοξενήθηκαν στο Pireas2day.gr στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τις διαγραμμίσεις σε 36 σημεία,  κεντρικών δρόμων των πέντε δημοτικών κοινοτήτων του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις εταιρείες Hellas Direct και Uber σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και η κ. Μαριλώρα Καμπάνη, CMO Hellas Direct, σε δήλωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:
«H προσπάθεια μας ξεκίνησε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι πολλά από τα τροχαία ατυχήματα που καταγράψαμε στην Hellas Direct θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι δρόμοι μας ήταν σε καλύτερη κατάσταση και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Τα πρώτα βήματα έγιναν με την Περιφέρεια Αττικής στην οποία στείλαμε μία λίστα με σημεία που θεωρούσαμε επικίνδυνα και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με όλους τους δήμους. (…)»

Για να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ

Την Παρασκευή το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τη συγκεκριμένη δήλωση μας έστειλε εκτενή επιστολή (για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή πατήστε εδώ) στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Με την από 14.06.2016 επιστολή της, η εταιρεία Hellas Direct μας ενημέρωσε για προβλήματα κυκλοφοριακής φύσεως που αφορούσαν κυρίως φωτεινούς σηματοδότες, τα οποία είχαν εντοπισθεί από πελάτες της. Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα όσον αφορά στην εξέταση των αιτημάτων και σε πρώτη φάση από τα 14 ζητήματα που ετίθεντο στην επιστολή αυτή:
•    Τρία (3) από αυτά αντιμετώπισε με τροποποίηση των μελετών φωτεινής σηματοδότησης,
•    Τέσσερα (4), για τα οποία ήταν αναρμόδια, τα παρέπεμψε στους αρμόδιους φορείς (Υπ. ΥΠΟ.ΜΕ. και Δήμους) για τις δικές τους ενέργειες,
•    Για τα υπόλοιπα, αφού τα εξέτασε σε βάθος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν, διότι αυτό θα προκαλούσε μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Για τα παραπάνω η Υπηρεσία μας ενημέρωσε αναλυτικά την εταιρεία Hellas Direct, ώστε και αυτή με τη σειρά της να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
Ακολούθως, η Hellas Direct απέστειλε στις 23.09.2016 νέα επιστολή, στην οποία πέραν των αρχικά τεθειμένων ζητημάτων, έθετε επιπλέον 14 νέα ζητήματα. Η Υπηρεσία μας εξέτασε άμεσα τα νέα αυτά ζητήματα. Αναλυτικά:
•    Τέσσερα (4) αντιμετώπισε με τροποποίηση των μελετών φωτεινής σηματοδότησης,
•    Τρία (3) παρέπεμψε σε αρμόδιους φορείς (Δήμους) λόγω αρμοδιότητας,
•    Σε δύο (2) περιπτώσεις το πρόβλημα οφειλόταν σε βλάβη στοιχείων της φωτεινής σηματοδότησης που αποκαταστάθηκε άμεσα,
•    Σε μια (1) περίπτωση ζητήθηκε να γίνει συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης,
•    Σε δύο (2) περιπτώσεις δεν εκπονήθηκε άμεσα νέα μελέτη, διότι η διερεύνηση επί των σχετικών αιτημάτων έδειξε ότι χρειάζεται ευρείας κλίμακας αναμόρφωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις περιοχές αυτές, η οποία θα απαιτήσει αρκετό χρόνο για να εκπονηθεί και ολοκληρωθεί. Για τη μία από τις περιπτώσεις αυτές, η Υπηρεσία μας ολοκλήρωσε πρόσφατα την εκπόνηση νέας μελέτης τροποποίησης της φωτεινής σηματοδότησης, της οποίας έχει δρομολογηθεί ήδη η εφαρμογή,
•    Τα υπόλοιπα ζητήματα εξετάστηκαν, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα μας η ύπαρξη προβλημάτων και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από την εταιρεία Hellas Direct περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Τέλος από τις παραπάνω οκτώ (8) συνολικά περιπτώσεις που εκπονήθηκαν μελέτες τροποποίησης φωτεινής σηματοδότησης, ήδη έχουν υλοποιηθεί από την Υπηρεσία μας οι επτά (7), ενώ αναμένεται σύντομα και η υλοποίηση της μίας που υπολείπεται».

Εγκαινιάστηκε η Ανθοκομική Εκθεση Πειραιά
Ελεγχοι στη πασχαλινή αγορά
7 νέες & ανακαινισμένες παιδικές χαρές στο Πειραιά
4.338 δικαιούχοι επιδότησης ρεύματος στη περιοχή
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή