Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/04/2017
Ληστεία- θρίλερ με ομηρία σε τράπεζα στο Πειραιά

Ερωτηματικά καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές για τη ληστεία- θρίλερ, που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 20/4, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 27-31.

Όπως έχει γίνει γνωστό, περίπου στις 2 το μεσημέρι, δύο ένοπλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην τράπεζα και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην τράπεζα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ μετά από περίπου 20 λεπτά της ώρας μπήκαν άλλα δύο άτομα, ντυμένα σαν εργάτες, φορώντας γιλέκα, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας συσκευές οξυγονοκόλλησης.

Οι συνεργοί τους φαίνεται ότι αρχικά απέσπασαν περίπου 10.000 € από τα ταμεία, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα πάρουν χρήματα από τους πελάτες και ακολούθως οι ληστές απομόνωσαν σε ένα μικρό κουζινάκι πελάτες και υπαλλήλους για περίπου 3 ώρες!

Τότε δύο από τους ληστές κατέβηκαν στο ημιυπόγειο, όπου βρίσκονταν οι θυρίδες. Προφανώς υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν τις πόρτες ασφαλείας και με χρήση συσκευής οξυγόνου, παραβίασαν αρκετές από αυτές, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα περίπου 40- 50, και αφού αφαίρεσαν άγνωστο ύψος χρηματικού ποσού και αντικείμενα αξίας, που μόνο οι κάτοχοί των θυρίδων γνωρίζουν, τράπηκαν σε φυγή.

Εικάζεται ότι έξω από το υποκατάστημα υπήρχε ομάδα υποστήριξης με την οποία οι ληστές επικοινωνούσαν με συσκευές ενδοεπικοινωνίας (γουόκι τόκι).

Οι υπάλληλοι πάτησαν το μπουτόν κινδύνου στις 16:49, όταν πλέον έφυγαν με τη λεία τους οι δράστες και τότε ήταν που ενημερώθηκε και η Αστυνομία για το συμβάν.
 Από εκείνη την ώρα η Αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, είχε σημειωθεί και πάλι ληστεία με πανομοιότυπο τρόπο και πάλι με στόχο τις θυρίδες, σε υποκατάστημα ξανά της Τράπεζας Πειραιώς, επί της Λ. Κηφισίας στους Αμπελοκήπους.

Μερικά από τα ερωτήματα, που απασχολούν είναι τα εξής:
1.    Υπήρχε φύλαξη της Τράπεζας έξω από το υποκατάστημα και εάν δεν υπήρχε γιατί;
2.    Λειτουργούσαν οι πόρτες ασφαλείας της Τράπεζας, που καθυστερούν την είσοδο στο υποκατάστημα;
3.    Επί 3 ολόκληρες ώρες που βρίσκονταν οι ληστές μέσα στη Τράπεζα και ενδεχομένως απ’ έξω η ομάδα υποστήριξής τους δεν υπήρξε ούτε ένας πελάτης που να προσπάθησε να μπει; Και εάν δεν μπόρεσε να μπει, τι γινόταν απ’ έξω ώστε να μην προκαλούνται απορίες;
4.    Οι θυρίδες που παραβιάστηκαν μπορεί να επιλέχτηκαν τυχαία, με κίνδυνο να είναι άδειες ή να έχουν ευτελούς αξίας αντικείμενα.;
5.    Υπήρξαν θυρίδες που δεν έγινε καμία προσπάθεια ν’ ανοίξουν;

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση, σε πολύ κοντινό σημείο, στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στου Βρυώνη, στις 23 Αυγούστου 2010, όταν έγινε ληστεία με ομηρεία 18 ανθρώπων, η Αστυνομία είχε κινητοποιηθεί άμεσα καθώς ένας υπάλληλος της τράπεζας ενεργοποίησε το μπουτόν κινδύνου.
Έτσι, ο 33χρονος ληστής που κρατούσε ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στη τράπεζα και μετά από τρίωρη αγωνία, με διαπραγματεύσεις, παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Τώρα προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι επί 3 ώρες ούτε ένας πελάτης ή περίοικος σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά δεν είχε δει κάτι περίεργο, που να του κινήσει την προσοχή και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.


Ανήλικοι διαρρήκτες πιάστηκαν στο Μοσχάτο
Αγρια δολοφονία 50χρονου στον Πειραιά
Ληστείες με ορμητήριο στον Πειραιά
ΒΙΝΤΕΟ με τη δράση πορτοφολάδων στο Μετρό
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή