Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/03/2017
Σε κτήριο- στολίδι μπαίνει το Β1 ΚΑΠΗ Πειραιά

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοκλασικού κτιρίου που θα στεγάσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄10.

Το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε και ανακαινίστηκε χάρις στη στενή συνεργασία των Δημοτικών Αρχών Πειραιά και Καλαμάτας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το κληροδότημα Αναστασόπουλου, καθώς και με την αξιοποίηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ.κ. Γιάννης Μώραλης και Παναγιώτης Νίκας, αφού αντάλλαξαν δώρα,  τόνισαν την ανάγκη, με αφορμή τα εγκαίνια αυτού του κτιρίου, ευρύτερης συνεργασίας των δύο Δήμων και σε άλλα επίπεδα.

Την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:
«(…) Τα σημερινά εγκαίνια αποδεικνύουν σημαντικά πράγματα. Το πρώτο, ότι το έργο που εγκαινιάζουμε απόψε, είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ δύο περιοχών της χώρας με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, της Καλαμάτας και του Πειραιά. Αποδεικνύει λοιπόν ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει,  μπορεί να συνεργάζεται και να φέρνει θετικά αποτελέσματα για τους δημότες, για τους πολίτες. (…)
Το δεύτερο που αποδεικνύεται είναι ότι όταν υπάρχει συνέχεια σε ένα Δήμο, ανεξάρτητα της Δημοτικής Αρχής που ηγείται, υπάρχει και θετικό αποτέλεσμα για τους δημότες. Το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, το παραλάβαμε, το ολοκληρώσαμε κι έχουμε τη χαρά να το εγκαινιάζουμε.
Ένα τρίτος λόγος χαράς είναι ότι έρχεται να προστεθεί αυτό το έργο σε μια σημαντική δουλειά που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει για την τρίτη ηλικία – την οποία σεβόμαστε κι εκτιμούμε απεριόριστα για τους κόπους της,  για τη δουλειά της, γι’ αυτά που προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα. Γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι βέβαιο ότι η χώρα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν τη δεκαετία του  σαράντα, του πενήντα, του εξήντα και αυτό οφείλεται σε αυτούς που σήμερα αποκαλούμε τρίτη ηλικία και πραγματικά τους χρωστάμε πολλά και πρέπει να τους τα ανταποδώσουμε.
(…) Τέταρτος λόγος είναι ότι όταν βλέπουμε, ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά χρήματα τα οποία αξιοποιούνται κατάλληλα, φέρνουν καλά αποτελέσματα. Αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα. Σε όλη την πόλη του Πειραιά, αλλά και σε όλη τη χώρα τα περισσότερα έργα που γίνονται είναι με ευρωπαϊκά χρήματα. Αυτή είναι η στόχευσή μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα πρόγραμμα τέτοιο,  που με την απαραίτητη οργάνωση και μελέτη να επενδύονται τα χρήματα σωστά και να φέρνουν τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Δεν νομίζω ότι είναι μέρα για απολογισμούς. Είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα εγκαινίων του νέου Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης θα το χαρούν».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων, επεσήμανε:

« (…) Είμαι ευτυχής ειλικρινά, γιατί σήμερα παραδίδεται από τον Δήμαρχο Πειραιά ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα ωφελήσει τον  Πειραιά, θα ωφελήσει τον λαό, τον οποίο τελικά όλοι υπηρετούμε, είτε ο λαός αυτός είναι στην Καλαμάτα είτε είναι στον Πειραιά είτε είναι σε κάποια άλλη περιοχή της πατρίδος μας.
Να ξέρετε και να θυμάστε ότι  μια ηρωική και  ιστορική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, επάνω στον Ταΰγετο, η περιοχή της Αλαγονίας – είναι εδώ πολλοί Αλαγόνιοι – έχει προσφέρει πολλά στο έθνος. Άνθρωποι φτωχοί που ξεκίνησαν από εκεί και έκαναν περιουσία, όπως ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος, δώρισαν στο Δήμο μας, στην Κοινότητα, κτίρια, χρήματα, περιουσιακά στοιχεία να βοηθήσουν τους φτωχούς ανθρώπους. Ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος δώρισε μεταξύ των άλλων και αυτό το κτίριο, το οποίο ρήμαζε γιατί δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε εμείς χρήματα, τα οποία προέρχονταν από ευρωπαϊκά προγράμματα κι ο χειρισμός γινόταν στην Αττική. Κι  ήρθε ο Δήμος Πειραιά, ο προηγούμενος Δήμαρχος κι ο νυν Δήμαρχος,  ο κ. Μώραλης,  που τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την καλή συνεργασία, και για το γεγονός ότι με τιμά με τη φιλία του και ο προηγούμενος και ο νυν Δήμαρχος και παραδίδεται με τις δικές τους προσπάθειες και τον δικό τους αγώνα, αυτό το κτίριο για τον λαό του Πειραιά και για την ψυχή του Αναστασόπουλου, διότι ήταν ένα ρημαγμένο κτίριο»

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε:
«(…) Στο νέο μας αυτό Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, θα αξιοποιήσουμε, θα αναπτύξουμε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας σε αυτήν την ηλικία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Εξάλλου, αυτό  το κτίριο είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας. Είναι ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο που ενισχύει και τον αγώνα που κάνουμε, ώστε η πόλη του Πειραιά, να γίνει πόλος έλξης και τουρισμού και επισκέψεων»
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν: Οι πρώην Υπουργοί κ.κ.: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας. Η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος κ. Γιάννης Μελάς, κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Οι Δημοτικές Σύμβουλοι κυρίες: Ευαγγελία Σαρρή και Μελίνα Φύκια. Η Πρόεδρος της Β΄Δημοτικής Κοινότητας κα Λίνα Αθανασίου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, εκπρόσωποι Μεσσηνίων της Αττικής, εκπρόσωποι από την τοπική κοινότητα Αλαγονίας και πολύς κόσμος.

Θα έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Πειραιά αυλή;
Μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία στον Ρέντη
Νέο βρεφονηπιακός σταθμός στου Δηλαβέρη
Υπάλληλος απέτρεψε ληστεία στον Κορυδαλλό
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή