Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/01/2017
Λιμάνια σε έκακτη ανάγκη λόγω σπηλαιώσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χαρακτηρίστηκε μέρος του κρηπιδώματος του λιμανιού της Χίου λόγω της εκτεταμένης υποσκαφής, που έχει γίνει από τις προπέλες των πλοίων.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το επιβατικό λιμάνι της Ύδρας, το οποίο, όπως αποκάλυψε, προ ημερών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, «καταρρέει και θα κινδυνέψει το νησί να μείνει χωρίς λιμάνι».

Ειδικά, για τη Χίο η Λιμενική Επιτροπή του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου συνεδρίασε εκτάκτως για την λήψη απόφασης σχετικά με την αντιμετώπιση του τεχνικού προβλήματος που έχει προκύψει στο κρηπίδωμα πρόσδεσης των πλοίων της ακτοπλοΐας, προκειμένου η αποκατάσταση να πραγματοποιηθεί εντός των
επόμενων τριών μηνών και να επανέλθει η κανονικότητα στον Κεντρικό Λιμένα Χίου.Λόγω της εκτεταμένης υποσκαφής στο βορειοδυτικό κρηπίδωμα του λιμένα Χίου, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε:
1. Να θέσει το τμήμα του λιμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για την κατεπείγουσα αντιμετώπιση του.
2. Να ενεργοποιήσει το κεντρικό τμήμα του κρηπιδώματος για την πρόσδεση των πλοίων της ακτοπλοΐας, ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα
3. Να καλύψει από ίδιους πόρους του φορέα τις οικονομικές απαιτήσεις του έργου σε περίπτωση που δεν γίνει δυνατή οποιαδήποτε άλλη οικονομική ενίσχυση.«Σχεδόν όλα τα λιμάνια έχουν πρόβλημα με σπηλαιώσεις», λέει έμπειρος πλοίαρχος πλοίων της ακτοπλοΐας, εξηγώντας ότι τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί πριν από 30- 40 χρόνια, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τις καταπονήσεις, που υφίστανται.
Η «θεραπεία» απαιτεί δραστικές λύσεις ανακατασκευής προβλητών αλλά λόγω του υψηλού κόστους συνήθως οι σπηλαιώσεις αντιμετωπίζονται με τις κατά πολύ φθηνότερες «τσιμεντοενέσεις».

Τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή της Νομαρχίας Πειραιά αποκαταστάθηκαν σπηλαιώσεις στο Διακόφτι Κυθήρων, στα δύο λιμάνια της Σαλαμίνας και στις Σπέτσες.

Ο Πειραιάς στη νέα εποχή των μεταφορών
Το ΕΒΕΠ για το master plan του ΟΛΠ
Τι λένε Πειραιάς- Κερατσίνι για το master plan ΟΛΠ
Το ΚΚΕ για το master plan του ΟΛΠ
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή