Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/10/2017
Παρθενική άφιξη στο Πειραιά νεότευκτου πλοίου

Παρθενική εμφάνιση στον Πειραιά έκανε, τη Τετάρτη 11/10, το νεότευκτο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο «Viking Sun», το οποίο υποδέχτηκε, σε ειδική τελετή, ο ΟΛΠ ΑΕ.

Το «Viking Sun» ξεκίνησε τα ταξίδια του τον περασμένο μήνα, αφού παραδόθηκε από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, στην Αγκόνα στην πλοιοκτήτρια Viking Cruises

Το πλοίο έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 28 μέτρα και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων. Έχει 9 καταστρώματα και διαθέτει 464 καμπίνες, μοιρασμένες σε 6 καταστρώματα. Όλες οι καμπίνες έχουν μπαλκόνι και είναι κατά 20% μεγαλύτερες από τους αντίστοιχους χώρους.

Το πλήρωμά του και το βοηθητικό προσωπικό ανέρχεται σε 465 άτομα ενώ έχει δυνατότητα φιλοξενίας 464 επιβατών έως 928. Το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 300 εκατομ. δολάρια.

Το «Viking Sun» είναι το τέταρτο πλοίο μιας σειράς όμοιων κρουαζιερόπλοιων, που παραλαμβάνει η εταιρεία. Προηγήθηκαν τα Viking Star (2015), Viking Sea (2016) και Viking Sky (Φεβρουάριος 2017).και ακολουθεί το 2018 το Viking Orion και έπονται τρία ακόμα πλοία με παραδόσεις το 2019, 2021 και 2022.

Όλα αυτά τα πλοία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς ναυσιπλοΐας και είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος  «ασφαλούς επιστροφής στο λιμάνι».

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο  υποδέχθηκαν στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. στο λιμάνι του Πειραιά και  επέδωσαν τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου στον πλοίαρχο Mr. Anders Steen.

Το καλό site PireasPiraeus.com μας παραχώρησε το βίντεο με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά. Απολαύστε το!Φθινοπωρινές Κρουαζιέρες από τη Celestyal
ΒΙΝΤΕΟ: Νυχτερινή άφιξη κρουαζιερόπλοιου
Το νεότευκτο «Majestic Princess»στον Πειραιά
Ατύχημα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή