Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/01/2018
Τι ζητάει το Committee από τη κυβέρνηση

Παρουσία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Ki-Tack Lim και πολλών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας Ναυτιλίας και εκπροσώπων διπλωματικών αποστολών στο Λονδίνο και ναυτιλιακών οργανισμών έγινε η ετήσια δεξίωση για την κοπή της πίτας της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Committee) των Ελλήνων εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στο city της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Συνολικά κόπηκαν τρείς πίτες, που ευλογήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρας και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο ενώ χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώ έχουμε απορροφήσει τις συνέπειες σημαντικών εκλογών στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη» υπάρχει αβεβαιότητα στον χώρο των δεξαμενόπλοιων καθώς μπορεί να μας επιβαρύνει η αστάθεια σε πολλά κράτη παραγωγής ενέργειας».

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και του άνθρακα και να επιφέρει λίγο περισσότερο πληθωρισμό από ό, τι συνηθίζαμε, αλλά στη θέση του πιθανότατα θα έχουμε περισσότερη παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο, που από μόνη της σημαίνει λιγότερα πετρέλαια που μετακινούνται από τη θάλασσα», εξήγησε ο κ. Φαφαλιός.

Αντίθετα, όπως είπε υπάρχει μεγαλύτερα αισιοδοξία για την αγορά του ξηρού χύδην (bulk carriers) ενώ πραγματική αισιοδοξία υπάρχει για το τομέα των μεταφορών φυσικού αερίου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ελληνικός στόλος συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει όσο τα παλαιότερα πλοία πωλούνται και ένας μεγάλος αριθμός νέων κατασκευών προστίθενται σε όλους τους τύπους πλοίων και κάλεσε όλους να συνδράμουν ώστε η νομοθεσία να καθορίζεται από τον ΙΜΟ.

Το Committee «εξακολουθεί να παρακολουθεί όλα τα εθνικά και διεθνή ζητήματα και θα χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους του για να αποφευχθεί η θέσπιση νομοθεσίας που να βλάπτει τη ναυτιλία και τον ναυτικό», σημείωσε ο κ. Φαφαλιός και συνεχίζοντας κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη προσοχή και επενδύσεις στη ναυτιλιακή εκπαίδευση, «διότι χωρίς αυτήν αρνούμαστε πολλούς νέους να βρουν μελλοντικές θέσεις εργασίας σε αυτό που εξακολουθεί να είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της Ελλάδας».

Στον ίδιο τόνο προέτρεψε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να μην μειώσει τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος και την επιρροή του.

Χρέη και ζημιές για την Seanergy του Β. Ρέστη
Επιστροφή στα κέρδη για τη Seanergy του Β. Ρέστη
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή