Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/07/2017
Επενδύσεις σε ναυπηγήσεις από Έλληνες

Νέα… βήματα προς τις ναυπηγικές εσχάρες έγιναν, τις τελευταίες μέρες, από Ελληνικών συμφερόντων εταιρείες.
Μάλιστα, μετά από πολλούς μήνες, τοποθετήθηκε παραγγελία για την κατασκευή και φορτηγών- ξηρού χύδην φορτίου (bulk carriers).

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny αυτή η παραγγελία τοποθετήθηκε
Αυτή η παραγγελία από την εταιρεία Oceanbulk, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα (Μαρούσι) αλλά μετοχικά ελέγχεται από το fund Oaktree.

Μάλιστα, η παραγγελία αφορά στην κατασκευή τεσσάρων πλοίων, χωρητικότητας 180.000 τόνων το καθένα, με παράδοση εντός του 2019. Η παραγγελία τοποθετήθηκε σε ναυπηγεία της Κίνας με τιμή για κάθε πλοίο 43 εκατομ. δολάρια.

Με αυτή τη κίνηση η εταιρεία δείχνει να προσδοκά ότι μέσα στη διετία η αγορά θα «αντέξει» την προσθήκη νέας χωρητικότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια η τάση υπαγόρευε την πλήρη αποχή από κινήσεις παραγγελίας νέων bulk carrier και ιδιαίτερα μεγάλης χωρητικότητας.

Η άλλη παραγγελία αφορούσε τον χώρο των τάνκερ και έγινε από έναν πανίσχυρο παγκοσμίως παίκτη, όπως είναι η Maran του Ομίλου Αγγελικούση.

Η εταιρεία τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κορέας για τη ναυπήγηση τεσσάρων σούπερ- δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 318.000 τόνων το καθένα. Το κόστος κατασκευής θα ανέλθει σε 80 εκατομμύρια δολάρια για το καθένα και η παράδοση θα γίνει εντός του 2019.

Να σημειωθεί ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται για κάθε πλοίο «γυμνή» ναύλωση (bareboat) διάρκειας 8 ετών με ναύλο 23.000 δολάρια την ημέρα. Αυτή η πρόβλεψη καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσα τη συμφωνία για την ελληνική εταιρεία, καθώς θα της αποφέρει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, που θα εκταμιεύσει


Πως κινήθηκε η ναυτιλιακή αγορά το Σεπτέμβρη
Capital Link: Εγινε το 10ο Ναυτιλιακό Συνέδριο
Ελληνικές επενδύσεις σε υποτονική ναυτιλιακή αγορά
Ο Πειραιάς & οι εφοπλιστικές επενδύσεις στη Κίνα
Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα επενδύσεων στον Πειραιά. Ποιά η γνώμη σας;
Θα δώσουν νέα ώθηση στη πόλη & θέσεις εργασίας
Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα
Δεν θα βοηθήσουν και πολύ την πόλη
Η πόλη χρειάζεται άλλα πράγματα για να πάει μπροστά
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή