Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/04/2018
Μα γιατί δεν το κάνουν;

Του Νικήτα Σγούρου

Ο γράφων ανήκει στη γενιά της μεταπολίτευσης. Το καλοκαίρι του ’74 (εισβολή του Αττίλα και μεταπολίτευση) ήταν 12 χρονών. Η γενιά της μεταπολίτευσης είναι πολιτικοποιημένη γενιά και με τα πρώτα θέματα που ήρθε σε επαφή ήταν το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Πάνω από 4 δεκαετίες ακούει από τους άσπονδους «φίλους» μας να υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό.

Έστω, επαναλαμβάνω έστω, ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό. Οι τούρκοι τι κάνουν για να «απελευθερώσουν» τη πατρίδα τους από τον κακό Έλληνα «κατακτητή»; Δεκαετίες τώρα σχεδόν όλοι οι τούρκοι πολιτικοί σε συνεντεύξεις τύπου υποστηρίζουν φανατικά ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό, στη τουρκική Εθνοσυνέλευση «σκίζουν τα ρούχα τους» ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό, σε προεκλογικά μπαλκόνια (άτιμα ψηφαλάκια . . . ) κραυγάζουν ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό. Αλλά μέχρι εκεί.

Στο κόσμο υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί και διάφορες διασκέψεις σε επίπεδο κρατών. Αλλά πάνω από όλα υπάρχει ο ΟΗΕ. Κάθε χρόνο γίνεται η γενική του συνέλευση. Δηλαδή από το ’74 μέχρι σήμερα έχει γίνει σαράντα τρεις φορές! Γιατί και εκεί και σε άλλες διεθνείς δεν θέτουν το θέμα επίσημα και τυπικά, επαναλαμβάνω επίσημα και τυπικά;  Η Κυπριακή Δημοκρατία, για παράδειγμα, και στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς διασκέψεις, επίσημα και τυπικά έχει υποστηρίξει ότι το θέμα της είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Όπως και πολλές άλλες χώρες που θεωρούν ότι έχουν δίκιο.

Οι Τούρκοι δεν θεωρούν ότι έχουν δίκιο όταν λένε ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό; Εκτός αν το δίκιο τους «εξαντλείται» στις συνεντεύξεις τύπου και στα προεκλογικά μπαλκόνια. Και κάποιος θα πει στον γράφοντα: «και που ξέρεις εσύ τι έχει κάνει η τουρκική κυβέρνηση εδώ και τόσα χρόνια;» Μα δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς την τουρκική κυβέρνηση. Μία φορά να το είχε κάνει επίσημα και τυπικά θα το είχε κάνει «σημαία», θα το έλεγε και θα το ξανάλεγε όχι μόνο στις συνεντεύξεις τύπου, στη τουρκική Εθνοσυνέλευση και στα προεκλογικά μπαλκόνια.
Εκτός αν ο οποιοσδήποτε τούρκος ηγέτης πριν πει οτιδήποτε επίσημα και τυπικά ρωτάει τους ανθρώπους του. «Ρε παιδιά για ψάχτε, αν πω εκτός Τουρκίας ότι το Αιγαίο είναι τουρκικό μήπως θα γίνω . . . το πιο σύντομο ανέκδοτο;»
         


Εκτελεστική Εξουσία και Δικαιοσύνη
Το αναπτυξιακό σχέδιο της ΟΛΠ ΑΕ & πως επηρεάζει τους Δήμους
Περί ……. ΑΣΥΛΟΥ
Δώσε του ζωή, δεν θέλει να πεταχτεί
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή