Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/02/2017
Το «Θεμιστόκλειο» θα... ξαναγεννηθεί

Δρομολογείται η έναρξη των εργασιών αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιστορικού «Θεμιστόκλειου» Σταδίου μετά από την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά.

Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για τα έργα, που είναι προϋπολογισμού 1.373.721 €, έχει γίνει μελέτη από το Δήμο ενώ θα χρηματοδοτηθούν, δημοπρατηθούν και εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Το «Θεμιστόκλειο», που εγκαινιάσθηκε το 1939, ήταν το πρώτο Δημοτικό Γυμναστήριο του Πειραιά. Βρίσκεται στην συνοικία «Ταμπούρια» και αποτελείται από το στίβο και δύο κτίρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.μ. με αποδυτήρια και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.μ., το οποίο παραμένει κενό διότι έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί.

Να σημειωθεί ότι το έργο ξεπερνάει τα όρια του Δήμου Πειραιά καθώς σε αυτό το χώρο αθλούνται και πολλοί αθλητές και αθλήτριες από τις γειτονικές συνοικίες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Ωστόσο, λόγω των εκτεταμένων φθορών στο στίβο υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και η άθληση γίνεται με πολλές δυσκολίες.
Με τα έργα θα επισκευασθούν ο στίβος και τα δύο κτίρια, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες να αθλούνται, πλέον, με ασφάλεια, σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο.

Σε ότι αφορά το στίβο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί ο διάδρομος ταχύτητας καθώς και ο υπόλοιπος στίβος (χώρος σκαμμάτων, μπάσκετ), θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωμάτων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και θα επιστρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας.

Στο ισόγειο κτίριο αποδυτηρίων θα γίνει ριζική ανακαίνιση ενώ στο διώροφο κτίριο αφού ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης  προκειμένου να λειτουργήσει ως γυμναστήριο, με αποδυτήρια, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.

Ο δήμαρχος Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: "Η συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου, αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση, ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων μας δουλέψαμε με σχέδιο, επιμονή και σε συνεχή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη,  επιτύχαμε την υλοποίηση της πρότασής μας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, καθώς το Θεμιστόκλειο ήταν επί δεκαετίες, ένας υποβαθμισμένος αθλητικός χώρος, με μηδαμινές υποδομές και η αναβάθμισή του ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Πειραιάς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάνει βήματα προόδου,  βήματα ανάπτυξης.  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, η οποία σε συνδυασμό με τη δημιουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, προσφέροντας σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές στους δημότες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία και όλους όσοι συνέβαλαν, με διάθεση ενότητας και ομοψυχίας, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του έργου πνοής".

 


                                              

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα η Οδηγήτρια!
Εργασίες συντήρησης στο γήπεδο του Φοίνικα
Πειραιάς: Εργασίες στα δημοτικά γυμναστήρια
Τι έγινε στις εκλογές για τη διοίκηση στην ΕΠΟ
Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα επενδύσεων στον Πειραιά. Ποιά η γνώμη σας;
Θα δώσουν νέα ώθηση στη πόλη & θέσεις εργασίας
Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα
Δεν θα βοηθήσουν και πολύ την πόλη
Η πόλη χρειάζεται άλλα πράγματα για να πάει μπροστά
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή