Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/12/2016
Παρεμβάσεις για το Αρχαίο Θέατρο Ζέας

Σειρά παρεμβάσεων σχεδιάζει ο δήμος Πειραιάς ώστε να αναδειχθεί το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας, μετά την εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή.

Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, να αναδειχθεί  το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας.

Μας γεμίζει υπερηφάνεια, ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη.  Είναι ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για τη χώρα, το οποίο σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή,  από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα,  θέσαμε σε προτεραιότητα την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομίας της πόλης μας και για το λόγο αυτό,  βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση στην  περιοχή, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση του σπουδαίου αυτού θεάτρου, στον χάρτη των σημαντικών μνημείων της χώρας μας».

Πειραιώτες περπάτησαν σε προσφυγικές γειτονιές
Δοκός Υδρας: Μια νησίδα με 6.000 χρόνια ιστορία
Νέοι δρόμοι άνοιξαν για τις προσφυγικές γειτονιές
Οι 239 βομβαρδισμοί του Πειραιά!
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή