Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/06/2016
Ψηφιοποιείται το αρχείο Εθνικής Αντίστασης

Η Ψηφιοποίηση του Αρχείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δρομολογείται μετά από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτη Αθανασιάδη.

Η ψηφιοποίηση των 12.100 φακέλων και των σχεδόν 240.000 σελίδων αφορά τα στοιχεία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τα πιστοποιητικά αναγνώρισης καθώς και πλήθος συμπληρωματικών εγγράφων, ιστορικής αξίας.

Το έργο μετά την επιλογή του αναδόχου που θα γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό θα παραδοθεί σε 3 μήνες. Ψηφιακά αντίγραφα θα πάρουν τόσο η Περιφέρεια όσο και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια γεγονός που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του και θα το καταστήσει σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς και τους ερευνητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια και την επαναλειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών, στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου της Κοκκινιάς από του Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Παράλληλα, θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες στους ιστορικούς και ερευνητές οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης και γρήγορης πρόσβασης στην ψηφιακή βάση δεδομένων.

«Εμπορικός Συνδικαλισμός & Ε. Σύλλογος Πειραιά»
Ο Πειραιάς ψάχνει 60 χρόνια για Δικαστικό Μέγαρο
«Πεντελικόν»: Ενα όνομα βαρύ σαν Ιστορία
Σαν σήμερα πριν 1 χρόνο με τη ματιά του Pireas2day
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή