Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/04/2016
Ξενάγηση στη Βιομηχανική Κληρονομιά

Η αναδρομική έκθεση  «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015. Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση» φιλοξενείται στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, στο κτήριο «Τ», παρουσιάζεται η αφιερωματική έκθεση «Η ΔΕΗ και η ιστορία της».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση υστερα από την επιτυχημένη παρουσίαση της έκθεσης «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015. Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση» των Ελληνικών Τμημάτων του TICCIH και του ICOMOS –για το Ευρωπαϊκό Έτος για τη Βιομηχανική και Τεχνική Κληρονομιά 2015– που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2015, το Ιστορικό Αρχείο ΔΕΗ και το ΕΜΠ συνδιοργάνωσαν την κεντρική παρουσίασή της στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία αυτής της διπλής έκθεσης σε ένα συγκρότημα που έχει χαρακτηρισθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1986, το Ελληνικό Τμήμα TICCIH σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή ξενάγηση, η οποία θα γίνει από τους επιμελητές των εκθέσεων Μαρία Μαυροειδή, Νίκο Μπελαβίλα και Γεωργία Πανσεληνά, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, 11:00-13:00 στον ΑΗΣ Νέου Φαλήρου.
 

Πειραιώτες περπάτησαν σε προσφυγικές γειτονιές
Ιστορικός περίπατος σε Πασαλιμάνι- Μικρολίμανο
Νίκαια:Ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Ξενάγηση στο Μνημείο του Μπλόκου Κοκκινιάς
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή