Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/02/2016
25 χρόνια από την τραγωδία του C-130 στη Οθρυ

Συμπληρώνεται, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 25 χρόνια από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς και χάθηκαν 63 άτομα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Πειραιά τελεί, την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, τρισάγιο στο μνημείο που βρίσκεται  στην πλατεία «63 Θυμάτων C-130», μεταξύ των οδών Παπαστράτου – Δογάνης – Ψαρών – Σφακτηρίας, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

|Το φοβερό δυστύχημα έγινε, κάτω από αδιευκρίνιστες- ακόμα- συνθήκες καθώς το αεροσκάφος C130 με αριθμό 748, με 5μελές πλήρωμα και 58 σμηνίτες ως επιβαίνοντες ταξίδευε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο Ηράκλειο της Κρήτης μέσω Αγχιάλου.

Περίπου 20 λεπτά μετά από την απογείωση ο κυβερνήτης, επισμηναγός Δ. Μπίνας, επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου στον Αλμυρό ζητώντας άδεια προσγείωσης και χωρίς να αναφέρει  κάποιο πρόβλημα.
Ωστόσο, το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν περίπου 35 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο χάθηκε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αμέσως ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού του, η οποία όμως δεν είχε άμεσα αποτελέσματα. Για σχεδόν 4 ημέρες γίνονταν έρευνας τόσο από ξηράς όσο και από αέρος, οι οποίες δεν κατάφεραν να φέρουν στο φως κανένα ίχνος του C 130.

Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν τελικά από τον πιλότο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο όρος Όθρυς, στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Μαγνησίας, στην κορυφή Τσατάλι. Κανένας από τους 63 επιβαίνοντες δεν επέζησε του δυστυχήματος. Η περισυλλογή των θυμάτων έγινε αμέσως και η τραγωδία έγινε πρωτοσέλιδο. Οι εκδοχές που ακούστηκαν για το δυστύχημα ήταν διαφορετικές αλλά επίσημα δεν ανακοινώθηκαν τα αίτια του δυστυχήματος.

Πειραιώτες περπάτησαν σε προσφυγικές γειτονιές
Ιστορικός περίπατος σε Πασαλιμάνι- Μικρολίμανο
Να αξιοποιηθούν οι παλαιές φυλακές Αίγινας
Στο φως το φυσικό εμπορικό λιμάνι του Πειραιά
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή