Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/07/2017
Αναβίωσε για 2η χρονιά το έθιμο του Κλήδονα

Για δεύτερη χρονιά αναβίωσε το έθιμο του Άγιου Ιωάννη του Κλήδονα στα Καμίνια, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού, μορφωτικού, εξωραϊστικού συλλόγου «Φοίβος».¨

Στη γιορτή συμμετείχε και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» με χορευτικά συγκροτήματα, κρητική μουσική και κεράσματα.

Η εκδήλωση, που παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της συνοικίας, έγινε στην κεντρική πλατεία των Καμινίων «Νίκος Λεγάκης», στην συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Φοίβος» κ. Δήμητρα Γκλεζάκου σε δηλώσεις της στην ημερήσια πειραϊκή εφημερίδα «Η Κοινωνική» υπογράμμισε τα εξής:
«Σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος «Φοίβος» για δεύτερη συνεχή χρονιά κάνει ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι στον πολιτισμό, ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Σήμερα στην πλατεία Νίκου Λεγάκη θα κάνουμε αναβίωση του εθίμου με φωτιές και τα κρυφά μυστικά του Κλήδονα σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια». Είναι γνωστό ότι ο «Φοίβος» μέσα από μια πορεία 63 χρόνων προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η 24η Ιουνίου είναι από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικές παράδοσης και ετοιμαζόμαστε να την γιορτάσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, στον Δήμο μας και στους εθελοντές

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, Σταύρος Βοϊδονικόλας, και Στέλιος Γαϊτανάρος, ο πρόεδρος της Δ’ κοινότητας Αναστάσιος Πούλος, Κοινοτικής Σύμβουλος Κατερίνα Δουρέκα, ο πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος μαζί με τα μέλη του ΔΣ κ.α.

Να σημειωθεί ότι «Η Κοινωνική» ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Αθλητισμός & Μουσική από το ”ΦΟΙΒΟ“ Καμινίων
Το μήνυμα εκδήλωσης του «ΦΟΙΒΟΥ» Καμινίων
Μεγάλη επιτυχία είχε η αναβίωση του Κλήδονα
Ο Καραγάτσης για το Κλήδονα στον Πειραιά
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή