Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/04/2018
Ρευματολογικό Ιατρείο στο Δήμο Κορυδαλλού

Ιατρείο Πρόγνωσης Ρευματικών Παθήσεων δημιουργείται στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ». Το Ιατρείο θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο μήνα και θα παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και συμβουλευτικής στους κατοίκους της πόλης.

Η ανακοίνωση έγινε στην διάρκεια της επιτυχημένης ημερίδας «Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Κορυδαλλού,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου,  που ανακοίνωσε την δημιουργία του Ρευματολογικού Ιατρείου, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών για παρεμβάσεις και δράσεις πρόληψης κι ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ ευχαρίστησε τους εισηγητές ιατρούς και τα μέλη του συλλόγου για την εξαιρετική συνεργασία.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης Ιατροί Ρευματολόγοι κ.κ Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ανέπτυξαν αναλυτικά και με σαφήνεια τους προδιαθεσικούς παράγοντες, τους μηχανισμούς εκδήλωσης, την συμπτωματολογία και την θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων, ενώ τόνισαν την σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση για τον περιορισμό της εξέλιξης τους. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση των ιατρών με το κοινό, την οποία συντόνισε ο κ. Άγγελος Σπυρόπουλος, ψυχολόγος των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Πληροφορίες για την λειτουργία του Ιατρείου και ραντεβού:  Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.

Εκδήλωση για τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα
Μέτρα στο εμπορικό λιμάνι για τον «Εμπολα»
Συγκεντρώσεις σε ΕΟΠΥΥ και Οίκο Ναύτου
Μεγάλες αντιδράσεις για τα«χαράτσια» στην Υγεία
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή