Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/04/2018
Εκδήλωση για τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

«Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσής τους» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι τα ρευματικά νοσήματα είναι περισσότερα από 200 και  αφορούν χιλιάδες άτομα.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται το γιατρό τους με προβλήματα των αρθρώσεων, μια παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο, απώλεια εργατοωρών, κακή ποιότητα ζωής, γρήγορη συνταξιοδότηση και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σοβαρή αναπηρία στον πάσχοντα.  Σημείο- κλειδί για την αντιμετώπιση τους αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση τους.

Εισηγητές θα είναι οι Ιατροί Ρευματολόγοι Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου.

Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.

Ρευματολογικό Ιατρείο στο Δήμο Κορυδαλλού
Να «ξεπαγώσουν» αναγκαία έργα στα 3 νοσοκομεία
Κορυδαλλός: Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη
«Γλυκοπερπατήματα» στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή