Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/04/2018
Αγκίστρι: Πέντε τραυματίες σε ναυτικό ατύχημα

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, όταν το επιβατηγό- οχηματαγωγό «Αχαιός» προσέκρουσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην προβλήτα του λιμανιού του Αγκιστρίου στην διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης.

Το πλοίο έφτασε στο Αγκίστρι στο πλαίσιο προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Αίγινα- Αγκίστρι- Αίγινα- Πειραιά, με 198 επιβάτες, 13 ΙΧ, ένα φορτηγό αυτοκίνητο και 8 δίκυκλα.

Η πρόσκρουση ήταν αρκετά δυνατή και πολλοί επιβάτες έπεσαν κάτω, με αποτέλεσμα πέντε απ’ αυτούς να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφριά. Μετά την πρόσδεση του πλοίου και την αποβίβαση των επιβατών οι τραυματίες εξετάστηκαν από γιατρό στο Αγκίστρι και στη συνέχεια μετέβησαν με θαλάσσιο ταξί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για προληπτικούς λόγους.

Ο «Αχαιός» επέστρεψε στον Πειραιά για επιθεώρηση ενώ ήδη αφίχθη άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες που είναι να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Επιτόπου μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος προκειμένου να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών στο λιμάνι και το χρόνο αποκατάστασης τους.

Επίσης, το Σάββατο θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για περαιτέρω αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, προϋπολογισμού 2.215.000 € από ίδιους πόρους προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο.

Αίγινα: Δύο ατυχήματα με σκάφη αναψυχής
Δύο ατυχήματα με σκάψη αναψυχής στην Αίγινα
Ιδού το ναυάγιο του «Λιμενικού Καλλικράτη»
Λιμενικό:Ιστορίες- σοκ από τη διάσωση προσφύγων
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή