Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/08/2017
Αίγινα: Δύο ατυχήματα με σκάφη αναψυχής

Δύο ατυχήματα με ισάριθμα σκάφη αναψυχής κινητοποίησαν, την Πέμπτη, το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε, το πρωί, όταν η θαλαμηγός «Καιρός», που βρισκόταν αγκυροβολημένη στη 4η πλωτή εξέδρα του λιμανιού της Αίγινας, βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Άμεσα μετέβη στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που διαπίστωσε ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε ζημιές στα παρακείμενα σκάφη ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με μέριμνα του ιδιοκτήτη τοποθετήθηκαν προληπτικά από επαγγελματία δύτη πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ανέλκυση και απομάκρυνση του σκάφους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας το Λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε για περιστατικό μηχανικής βλάβης, λόγω εμπλοκής σκοινιού στην προπέλα του ιστιοφόρου «SIRIOS», με επιβαίνοντες δύο τουρίστες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγκιστρίου.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος και το ταχύπλοο «ΣΥΜΕΩΝ»,  τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το «SIRIOS» μετά την απεμπλοκή του σχοινιού και δοκιμαστικού πλου με ιδία μέσα και με ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά δήλωση του κυβερνήτη συνέχισε την πορεία του για Πειραιά.

Επιχείρηση διάσωσης 15 τουριστών στη Σαλαμίνα
Τρία σκάφη προσάραξαν στην Αίγινα
Οι... περιπέτειες του «Οδυσσέα» στη Σαλαμίνα
Αίγινα: Αρχισαν οι έρευνες για το ναυτικό ατύχημα
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή