Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/07/2017
Μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές προς Ελλάδα

Περιορίστηκαν, το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι ροές άφιξης προσφύγων προς την Ελλάδα ενώ αντίθετα με υψηλούς ρυθμούς συνεχίζονται προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες οι αφίξεις στην χώρα μας έφτασαν, από την αρχή του έτους μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, στις 9.482 ενώ πέρυσι είχαν φτάσει περισσότερες από 200.000, κυρίως το πρώτο δίμηνο πριν την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες άλλο ένα σκάφος με 104 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Μεθώνης και ξεκίνησε ήδη η μεταφορά τους με βάρκες στη Καλαμάτα.

Αντίθετα, στην Ιταλία οι προσφυγικές ροές παραμένουν αυξημένες και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail από τις αρχές του χρόνου πέρασαν τη Μεσόγειο προς την Ιταλία περισσότεροι από 86.000 μετανάστες.

Η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο πρόβλημα συγκέντρωσης πάνω από 200.000 μετανάστες καθώς οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να παραλάβουν μέρος αυτών.

Έτσι, η Ιταλία εξετάζει ένα αυστηρό κώδικα δεοντολογίας για τις ΜΚΟ που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο θάλασσα προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα διασωστικά σκάφη θα αναγκαστούν να δέχονται τη παρουσία αστυνομικών, που θα τους υποχρεώνει να επιστρέψουν τους πρόσφυγες στο λιμάνι αναχώρησης αντί να τους μεταφέρουν σε άλλα πλοία.

Ακόμα, θα απαγορεύεται στους διασώστες να εισέλθουν στα τοπικά ύδατα της Λιβύης χρησιμοποιώντας φώτα για να σηματοδοτούν τη θέση τους σε βάρκες με άμεσο κίνδυνο βύθισης ή επικοινωνίας με τους λαθρέμπορους μέσω τηλεφώνου.

Παιδική εκδήλωση της Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ
Δείτε το βίντεο με καταδίωξη σκάφους από το ΛΣ
SOS για το βρεφονηπιακό σταθμό του Λιμενικού
Πέραμα: Νέα... σύγκρουση παροπλισμένων πλοίων
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή