Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/11/2017
Η αγορά σε Πειραιά& Κερατσίνι τη Black Fraiday

Η «Μαύρη Παρασκευή»  έβγαλε… ασπροπρόσωπο τον εμπορικό κόσμο, που σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αποκόμισε στις περισσότερες περιοχές ιδιαίτερα θετικά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πειραιά οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, οπότε εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, ο θεσμός αλλά αυξήθηκε κατά πολύ η επισκεψιμότητα της αγοράς της πόλης.
Στο δε Κερατσίνι οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα συμπεράσματα, που εξήχθησαν σε έρευνα της ΕΣΕΕ ήταν τα εξής:

Πειραιάς:
•    Η πλειονότητα των καταστημάτων της πόλης (70%) συμμετείχε φέτος  στην πρακτική ( έναντι του 40-50% που συμμετείχε πέρυσι).
•    Οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή εφαρμογή του Black Friday, καθώς φέτος συμμετείχαν και επιχειρήσεις που δεν  είχαν λάβει μέρος πέρυσι.
•    Το καταναλωτικό κοινό φάνηκε πιο ενημερωμένο σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να ενισχυθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα της αγοράς της πόλης.

Κερατσίνι:
•    Συμμετείχε το 80-90% των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής
•    Οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα

Σε πανελλαδικό επίπεδοι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας για το δεύτερο χρόνο εφαρμογής της Black Friday είναι τα εξής:
•    Τα εμπορικά καταστήματα έλαβαν καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με πέρυσι, με αποτελέσματα να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση για τη συμμετοχή τους.  
•    Για το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων η πρακτική της «Black Friday» κατέχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.
•    Με βάση τους Εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στις περισσότερες περιοχές  σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι τη συγκεκριμένη ημέρα.
•    Παρόλο τη θετική επιρροή στις πωλήσεις, η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου σε γενικές γραμμές κρίνει αρνητικά την εν λόγω πρακτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Εν κατακλείδι, παρόλο που η αγορά λειτούργησε θετικά απέναντι στην εν λόγω πρακτική, με τις πωλήσεις να ενισχύονται τη συγκεκριμένη ημερά, δεν παύει να αποτελεί μια πρακτική που κρίνεται αρνητικά από τους καταστηματάρχες. Το παρόν εύρημα συνδέεται άμεσα με τις επιφυλάξεις που δημιουργεί η ίδια η πρακτική σχετικά τόσο με την αναδιανομή του τζίρου υπέρ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων (αλυσίδων), αλλά και την απορρόφηση του τζίρου των επόμενων ή προηγούμενων ημερών της συγκεκριμένης ημέρας, αλλά και του επερχόμενου χριστουγεννιάτικου τζίρου», σημειώνεται στην έρευνα της ΕΣΕΕ.


Πειραιάς:Πόσα είναι τα κλειστά μαγαζιά ανά δρόμο
Πειραιάς 10/3: Ερυθρόλευκη μέρα & τιμές
Οι πειραιώτες επέλεξαν συνοικιακά μαγαζιά
«Μικρομεσαίοι στην Ελλάδα– παρόν &προοπτικές»
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή