Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/08/2017
Η Attica παίρνει το 50,3% της Hellenic Seaways

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην ακτοπλοΐα μετά την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας του Ομίλου Attica  με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας της Hellenic Seaways για την απόκτηση από την Attica πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW.

Εφόσον η συμφωνία «κλειδώσει», η Attica θα καταστεί απόλυτος κυρίαρχος στη γραμμή Πειραιά- Χίου- Μυτιλήνης ενώ θα αποκτήσει και σημαντικό μερίδιο της αγοράς των Κυκλάδων, όπου η HSW είναι από τους πρωταγωνιστές στη γραμμή.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η «απάντηση» του Ομίλου Grimaldi, που το τελευταίο ενάμιση χρόνο εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην HSW Seaways προχωρώντας σε αθρόες αγορές μετοχών, που έφεραν το ποσοστό του από το 33% στο 49,7%.

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε πάρει υπό τον έλεγχό της τις μετοχές της ΑΝΕΚ ως δανείστρια τράπεζα και στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της είχε αποφασίσει την πώλησή τους.

Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή, η Attica ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της HSW, που αντιστοιχούν στο 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Attica θα καταβάλλει 30,61 εκατ. € τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι  οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι η αγορά του 1.250.000 μετοχών από το παραπάνω πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, με καταβολή τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Attica, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Attica όσο και η HSW με την βοήθεια και εξωγενών παραγόντων (χαμηλές τιμές καυσίμων κ.α.) έχουν καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να επιστρέψουν στη κερδοφορία.

Η Attica το 2016 είχε κέρδη 20,25 εκατ. € και το 2015 33,18 εκατ. € ενώ η HSW είχε, το 2015, κέρδη 3,9 εκατ. € και πέρυσι 6,7 εκατ. €.

B.S.: Εφερε στην Αθήνα 31 παιδιά της Αμοργού
Εθελοντική Αιμοδοσία των εργαζομένων της Attica
Η Attica απέκτησε το 98,8% της HSW!
Attica: Τριγμοί από την αύξηση στα καύσιμα
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή