Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/03/2018
Πόρος: Σε ιδιώτες για 3 χρόνια η καθαριότητα!

Ξεκίνησε την 1η Μαρτίου η λειτουργία του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πόρου από ιδιωτική εταιρεία μετά την έγκριση της σύμβασης, διάρκειας 2+1 ετών, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 1.116.000 € και η επιλογή του αναδόχου έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό

Εκτός από την τριετή της διάρκεια, άλλες καινοτομίες της νέας εργολαβίας, σε σχέση με τις μονοετείς των προηγούμενων ετών, είναι ότι για πρώτη φορά περιλαμβάνει τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς και αύξηση του προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, παραλίες και όλα -πλέον- τα δημοτικά κτήρια).

Ο Δήμος θα διατηρήσει τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς Ανακύκλωσης και τις υπηρεσίες Πρασίνου, στις οποίες θα αξιοποιηθούν οι έξι εργάτες και πέντε οδηγοί του Τμήματος Καθαριότητας, ενώ τρεις από τους τελευταίους θα μετακινηθούν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στην υπό σύσταση δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας.

«Σημειώνεται ότι τα παραπάνω οφέλη, τόσο για τον τομέα καθαριότητας, όσο και για τους άλλους τομείς του Δήμου μας, επιτυγχάνονται χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ η αποφυγή της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας προκήρυξης διαγωνισμού κάθε χρόνο αναμένεται επιπλέον να προκαλέσει εξοικονόμηση σημαντικού διοικητικού κόστους για τον Δήμο. Τέλος, η ανάδειξη ως ανάδοχου του διαγωνισμού, με έκπτωση 6%, της εταιρίας ΑΠΑΝΑ Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει την αποκομιδή και καθαριότητα κ/χ χώρων του Δήμου μας το 2017, αποτελεί μια ακόμα εγγύηση για την επίτευξη των προσδοκώμενων ωφελειών της νέας εργολαβίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Πως θα λειτουργεί το Κ.Ε. του Π.Ν. στο Πόρο
Χατζηπέρος: Απολογισμός έργου της διετίας
Spetses Mini Marathon 2017 για 7η χρονιά
Περιοδεία της Γ. Γεννιά στα νησιά
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή