Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/04/2017
Το γήπεδο του Πόρου και το Τουρνουά Θησέας

Προγραμματική σύμβαση σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο Πόρου της έκτασης του γηπέδου, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγ. Χατζηπέρου με τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και τον Διοικητή του ΚΕ Πόρος Πλοίαρχο Γεώργιο Κοτσάνη,

Κατά την συνάντηση ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών  εκ μέρους του Δήμου Πόρου και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να ξεκινήσει η μελέτη βελτίωσης του σταδίου και των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των αθλουμένων, οι οποίες είναι τελείως ακατάλληλες και χρονολογούνται από την δεκαετία του ’50.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι το γήπεδο του Πόρου συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και χρησιμοποιείται ευρέως για την προετοιμασία ομάδων της Βόρειας Ευρώπης και για την διεξαγωγή τουρνουά, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Απριλίου με την επωνυμία Θησέας όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές. Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και της ΠΕ Νήσων έχει την ίδια βαρύτητα για όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία.

Το τουρνουά Θησέας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων ποδοσφαιριστών από πολλές πόλεις τις Ελλάδας και της Ευρώπης το Διεθνές Τουρνουά  Ποδοσφαίρου Theseus πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα των Δήμων Τροιζήνας – Μεθάνων και Πόρου, με πρωτοβουλία των δύο Δήμων και της ΕΠΣ Αργολίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ευχήθηκε καλή επιτυχία και ευχαρίστησε για την επιλογή της περιοχής για τη διεξαγωγής της οργάνωσης.  Τόνισε δε, ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Π.Ε. Νήσων , έχουν ως προμετωπίδα τη στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, με στοχευόμενες δράσεις και παρεμβάσεις. Βασικός στόχος είναι η αυτονομία και αυτοδυναμία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά και τη Τροιζηνία.

Ήδη γίνεται ανακατασκευή και βελτίωση σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σαλαμίνα, στο στάδιο της Αίγινας, σε λίγο θα ξεκινήσει το γήπεδο του Γαλατά, ολοκληρώνεται το γήπεδο της Ύδρας, εντός του 2017 πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο στο Μανιτοχώρι Κυθήρων και βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης το στάδιο του Πόρου.
Επιθεώρηση έργων από τον Π. Χατζηπέρο
Επίσκεψη Π. Χατζηπέρου στα έργα στην Αίγινα
Αυτοψία στα έργα στην Ύδρα από το Π. Χατζηπέρο
Νέο δρομολόγιο πλοίου για Πόρο, Μέθανα, Αίγινα
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή