Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/03/2017
Πόρος: Αρχίζει η ανακατασκευή γεφυριού

Εργασίες πλήρους ανακατασκευής του γεφυριού του ρέματος Συνοικισμού μπροστά από το Νεκροταφείο αρχίζει από τη Τετάρτη 15/3 ο Δήμος Πόρου.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα καθαιρεθεί τελείως το υφιστάμενο γεφυράκι, θα μετατοπιστούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης που διέρχονται κάτω από αυτό, καθώς και μία κολώνα της ΔΕΗ, και θα κατασκευασθεί νέο γεφύρι με τριπλάσιο περίπου άνοιγμα, για την ελεύθερη διέλευση του ρέματος.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στην ευρύτερη εργολαβία αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2014 αρχικού προϋπολογισμού 600.000€, η οποία έχει ανατεθεί από τον Δήμο Πόρου και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Οι υδραυλικοί υπολογισμοί για την κατασκευή του νέου γεφυριού υποδείχθηκαν από Μελέτη που ανέθεσε το 2015 ο Δήμος για τη διευθέτηση των ρεμάτων του νησιού και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που πλήγηκαν το 2014. Σύμφωνα με αυτούς, η μικρή διατομή του υφιστάμενου γεφυριού, αλλά και το γεγονός ότι εντός αυτής έχουν τοποθετηθεί κατά εγκληματικό τρόπο φρεάτια και αγωγοί του Βιολογικού Καθαρισμού, αποτελούσαν βέβαιη αιτία για το φραγμό του ρέματος σε κάθε περίπτωση μεγάλης νεροποντής, όπως συνέβη και στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παράκαμψης από την Παιδική Χαρά του Συνοικισμού.

Εργα Πολιτισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού
Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για την ύδρευση
Ιστορικές οι σχέσεις Πόρου- Ρωσίας
Πόρος: Αυλαία για τα «Συνοριακά»
Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα επενδύσεων στον Πειραιά. Ποιά η γνώμη σας;
Θα δώσουν νέα ώθηση στη πόλη & θέσεις εργασίας
Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα
Δεν θα βοηθήσουν και πολύ την πόλη
Η πόλη χρειάζεται άλλα πράγματα για να πάει μπροστά
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή