Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/09/2017
Κόντρα στην υποβάθμιση γιορτάζονται τα Σαλαμίνια

Κόντρα στα περιβαλλοντικά προβλήματα πραγματοποιούνται στη Σαλαμίνα οι εκδηλώσεις «Σαλαμίνια 2017», με επίσημους καλεσμένους να διαμαρτύρονται για τη… σειρά των παρισταμένων αλλά και την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 22/9, οπότε έφτασε στο νησί η τριήρης «Ολυμπιάς», που παρέμεινε μέχρι και την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30/9 με λαμπαδηδρομία και συναυλία στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Το Σάββατο 23/9 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση στην Ακτή Σαλαμινομάχων, στην παραλία του Καματερού, με απόδοση τιμητικής πλακέτας στο Πολεμικό Ναυτικό και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα.

Αφήγηση του ιστορικού της Ναυμαχίας έγινε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού- Παιδείας Κωνσταντίνο Μαριδάκη και απαγγελία αποσπάσματος από τους Πέρσες του Αισχύλου από τους ηθοποιούς Αλμπέρτο Εσκενάζυ και Βίκυ Βιρβίλη στο ρόλο της Ατοσσας.

Την Κυριακή 24/9 έγιναν κωπηλατικοί αγώνες στη παραλία Σαλαμίνας και τη Δευτέρα 25/9 εγκαινιάζεται στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού συλλόγου «Ιωάννης Σπηλιόπουλος».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Σαλαμίνας οι φετινές εκδηλώσεις «θα έχουν την μορφή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νησιού μας».

Αναλυτικά, ο Δήμος ανακοίνωσε τα εξής:
«Παρ όλα τα τεράστια οικολογικά περιβαντολλογικά και οικονομικά προβλήματα που εχει προκαλέσει η βύθιση του πλοίου ανοικτά των Σεληνίων οι εκδηλώσεις των Σαλαμινίων 2017 θα πραγματοποιηθούν κανονικά, και θα έχουν την μορφή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νησιού μας, όπου στα νερά της οι ενωμένοι Έλληνες, νίκησαν τους εισβολείς κι έσωσαν τον Δυτικό πολιτισμό. Η Σαλαμίνα καθιερώθηκε ως σύμβολο της ελευθερίας της Δημοκρατίας και πολιτισμού».

Και… διαμαρτυρίες

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν το βράδυ του Σαββάτου η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, η οποία την επόμενη μέρα εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι στις εκδηλώσεις των «Σαλαμινίων» «έγινα μάρτυρας μια ωμής παραβίασης του πρωτοκόλλου από τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο στη χωροθέτηση αλλά και στην απονομή τιμών, με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση και της Χρυσής Αυγής από τη ναζιστική συμμορία, να προηγούνται του Προέδρου της Βουλής, τον οποίον εκπροσωπούσα, καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία εκπροσωπούσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 η Χρυσή Αυγή είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη στη Σαλαμίνα συγκεντρώνοντας ποσοστό 11,66%.

«Και αν η εθιμοτυπία και η ιεραρχία επιβάλλει συγκεκριμένες συμπεριφορές που δεν τηρήθηκαν, η εμφανής πρόθεση να δοθεί η πρωτοκαθεδρία στην αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να κριθεί και να στιγματιστεί», προσθέτει η βουλευτής. Και συνεχίζει:
«Το εξοργιστικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παραχώρηση βήματος και την πρόσκληση υπόδικων εγκληματιών σε λαϊκές εκδηλώσεις, ούτε για την παραβίαση των κανόνων για χάρη τους. Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη εγκληματία, με τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης σε πλήρη εξέλιξη, όπου μέσω μαρτυριών ακόμη και πρώην στελεχών τους, έρχονται στο φως ατράνταχτες αποκαλύψεις για τη δομή, τη ναζιστική ιδεολογία και τις κακουργηματικές πρακτικές του μορφώματος».

«Η δημιουργία εντυπώσεων με φθηνά τεχνάσματα είναι πρόσκαιρη, ο δρόμος όμως για την κατάπτωση, τη γελοιοποίηση και την παραβίαση των θεσμών είναι επικίνδυνη εξέλιξη, πρωτίστως για τον λαό, αφού σύμφωνα με τον Ευρυπίδη, που είχε το ησυχαστήριο του στο νησί της Σαλαμίνας, οδηγεί σε "βαρβαρική χώρα"», καταλήγει η κ. Καρακώστα.

Για τη Δήμητρα, με Αγάπη
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή