Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/01/2018
Κερατσίνι: Εκπαίδευση σε φροντιστές ηλικιωμένων

Tο  καινοτόμο πρόγραμμα «Φροντίδας κατ’ οίκον» συνεχίζει και φέτος ο  Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, που υλοποιείται στα 9 ΚΑΠΗ της περιοχής.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην  εκπαίδευση και υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια και έχει ως προτεραιότητα την ανακούφισή τους από το φορτίο της φροντίδας.

Η «Φροντίδα κατ΄ οίκον» απευθύνεται σε περιστατικά ατόμων με άνοια  που λόγω βαρύτητας της άνοιας ή άλλων προβλημάτων των ίδιων ή των φροντιστών τους αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ειδικότερα στοχεύει στην εκπαίδευση των φροντιστών ούτως ώστε να διαχειρίζονται επαρκώς τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια, θα τους βοηθήσει να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους και θα τους καταστήσει πιο ικανούς να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη συναισθηματική τους καταπόνηση και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που έχουν αναλάβει τη φροντίδα ατόμου με άνοια και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη φροντίδα του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την προϊστάμενη του Τμήματος Προστασίας Tρίτης ηλικίας, στο τηλέφωνο 2104006860 εσωτ.:121 ή στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Κερατσίνι: Στήριξη σε οικονομικά ασθενέστερους
Κερατσίνι: Πρόγραμμα αποκατάστασης δρόμων
Τεχνιτή λίμνη δημιουργείται στο Σελεπίτσαρι
Δύο ακόμα παιδικές χαρές στο Κερατσίνι
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή