Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/10/2017
Καστράκι: Γίνεται ένας μεγάλος χώρος αναψυχής

Ένας μεγάλος χώρος αναψυχής και πολιτισμού δημιουργείται στα όρια των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου- Δραπετσώνας μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στη Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ανάπλαση της περιοχής του Καστρακίου.

Αυτό αποκάλυψε με ανάρτησή του στη προσωπική σελίδα του στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας ακόμα ότι:
•    Το έργο προϋπολογισμού 3,57 εκατομμυρίων € σε συνδυασμό με την αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας, που χρηματοδοτήθηκαν με 700.000 € από ίδιους πόρους της Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώνονται το Φεβρουάριο του 2018, διαμορφώνει ένα αναμορφωμένο σύνολο, σε μια έκταση σχεδόν 40 στρεμμάτων.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης θα γίνουν φυτεύσεις, θα δημιουργηθεί παιδική χαρά, ανοικτό θέατρο 300 θέσεων, αναψυκτήριο και θα διαμορφωθούν διαδρομές περιπάτου.

Η μελέτη ανάπλασης εκπονήθηκε σε συνέχεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, που ολοκληρώθηκε, τον Ιούλιο του 2016, από το Δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας, με το Δήμο να είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σημείωσε ότι στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στη σημασία, στο ρόλο και στη λειτουργία των υπεροτοπικών παρεμβάσεων που κατορθώνουν να αλλάζει η εικόνα ευρύτερων περιοχών.
Επίσης, υπογράμμισε ότι ειδικά στην περιοχή αυτή που για δεκαετίες συγκέντρωσε πλήθος οχλουσών χρήσεων και υπέφερε από την έλλειψη δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων πραγματοποιούνται σήμερα παρεμβάσεις, η εξέλιξη των οποίων θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής (Λιπάσματα, Ηετιώνεια, Καστράκι), ενώ έκανε αναφορά και στις νέες αναπλάσεις που θα επεκταθούν προς την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, οι οποίες θα θέσουν τέλος στην υποβάθμιση και εγκατάλειψη της περιοχής και θα επανεκκινήσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης

Κερατσίνι: Τι έγινε στην εκδήλωση για το Τσε
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Δενδροφύτευση το Σάββατο στα Λιπάσματα
Κερατσίνι: Υψώνουν τείχη στη θάλασσά μας
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή